Google'dan 11 dilde çapraz arama

Haber Giriş : 27 Mayıs 2007 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beta aşamasında olan ve 11 dilde çapraz arama yapabilen yeni servis, bir dilde arama yaparken, diğer dillerdeki karşılığının da arama sonuçlarında çıkmasını sağlıyor.

Google, henüz beta aşamasında olan ve hizmete açılan yeni serviste 11 dilde çapraz arama yapılabiliyor. Uygulama, bir dilde arama yaparken, diğer dillerdeki karşılığınında arama sonuçlarında çıkmasına imkan veriyor.

Örneğin; solda İngilizce kutusuna "holiday" diye yazıyorsunuz. Sağdaki kutuya çeviri yapılmasını istediğiniz dili yazdığınızda, sistem otomatik olarak diğer dildeki (mesela İspanyolca'da " día de fiesta ") karşılığını sağa aktarıyor.

Yandaki Text and web kutusunu tıkladığınızda ise, 11 dilden İngilizce'ye ve İngilizce'den de bu on bir dile, dilerseniz bir paragrafı çevirttirebiliyorsunuz; dilerseniz dilinden anlamadığınız bir internet sayfasının adresini giriyorsunuz ve Google sizin için siteyi İngilizce'ye çeviriyor.

Servisin şu an için Türkçedesteği bulunmuyor. Fakat, Google'dan yapılan açıklamaya göre, diğer tüm diller için bu desteğin sağlanmasının çok uzun sürmemesi bekleniyor. Çevirisi yapılabilen on bir dil ise şöyle: Arapça, Çince, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce, Rusça ve İspanyolca.

Hizmetin Beta denemelerine http://translate.google.com/translate_s adresinden ulaşılabiliyor.

www.teknolatte.com.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber