Devletin zirvesi İzmir'deyken eylem yapacaklardı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'nın, devletin zirvesinin Efes 2007 ve Denizkurdu 2007 tatbikatları için İzmir'de bulunduğu sırada yapmayı planladığı sansasyonel eylem, sıkı güvenlik önlemleri ve jandarma ekiplerinin operasyonuyla engellendi.

Bombalama eylemleri gerçekleştirmek üzere bir süre önce bir teröristin Kuzey Irak'tan Siirt'e geldiği bilgisini alan Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, teröristin ailesiyle bağlantıya geçti ve oğullarının teslim edilmesi için yardım istedi. Ailesi tarafından ikna edilen PKK'lı 4 gün önce jandarmaya teslim oldu.

Adı açıklanmayan PKK'lı yaklaşık iki ay önce İzmir'e gönderilen plastik patlayıcı, fünye ve silahların, Kaynaklar beldesindeki sığınakta gömüldüğünü, "Harun" kod adlı başka bir teröristin de bunları bombalama eylemlerinde kullanmak üzere alacağını anlattı.

Bunun üzerine hemen İzmir'e getirilen terörist sığınağı gösterdi. Çevrede önlem alan ekipler, 3 gün süren bekleyişin ardından, önceki gün öğle saatlerinde bombaları almaya gelen "Harun" kod adlı teröristi yakaladı. Sığınakta A4 tipi olduğu öğrenilen 11 kilo patlayıcı, 12 elektrikli fünye, 2 Kalaşnikof tüfek, susturucu takılı 2 tabanca, 10 el bombası ve çok miktarda gıda malzemesi ele geçirildi.

Teröristin hedefinin cuma ve cumartesi günü icra edilen tatbikatları izlemek için Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları İzmir'deyken ses getirecek bir eylem yapmak olduğu anlaşıldı. Ancak teröristin, alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle planlanan eylemi gerçekleştiremediği anlaşıldı.

Teröristin bunun üzerine AKP Gençlik Kolları'nın Buca Gölet alanında düzenlediği konsere yönelik bir eylem planladığı, ancak yağmur nedeniyle konser iptal edilince İzmir Balık Hali içindeki Buca İlçe Jandarma Komutanlığı'na yönelik eylem planladığı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber