Gümrük Teftiş Kurulu Başkanı göreve dönüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 12. İdare Mahkemesi, Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ'ın bu görevden alınması ve müsteşarlığa müşavir olarak atanmasına ilişkin işlemlerin yürütmesini durdurdu.

Erdener Demirağ, Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan alınmasına ilişkin 20 Ekim 2006 tarihli müşterek kararname ile Gümrük Müsteşarlığına Müsteşarlık Müşaviri olarak atanmasına ilişkin 31 Ekim 2006 tarihli işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmıştı.

Ankara 12. İdare Mahkemesi, dava konusu işlemlerin yürütmesini oy birliğiyle durdu. Davalı Başbakanlık ve Gümrük Müsteşarlığı karara itiraz ederse, itirazı Ankara Bölge İdare Mahkemesi görüşecek.

12. İdare Mahkemesi'nin kararında, Danıştay 5. Dairesi kararı uyarınca Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine atanan davacının bu tarihten önce hakkında düzenlenen inceleme ve soruşturma raporlarının yeniden görevden alınmasına gerekçe gösterilemeyeceği ifade edildi.

Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine yeniden atandığı 24 Haziran 2002 tarihinden sonra hakkında bir takım olumsuzluklar ileri sürülmekle birlikte son 4 yılın sicil raporlarının olumlu olduğu ifade edilen kararda, davacının görevinden alınmasını haklı kılacak nedenlerin somut bilgi ve belgelerle ortaya konulmadığı belirtildi.

Kararda, bu durum dikkate alındığında davacının Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinden alınarak müsteşarlık müşaviri olarak atanmasına ilişkin işlemlerde kamu yararı ve hizmet gerekleri yönünden hukuka uyarlık bulunmadığı kaydedildi.

Ankara 12. İdare Mahkemesinin kararında, hakkında devam eden inceleme ve soruşturmalar sonucunda düzenlenecek raporlar ile görevinden alınmasını gerektirecek hususların tespit edilmesi halinde idare tarafından davacının her zaman Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinden alınmasına yönelik işlem tesis edilebileceği de bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber