'Yeşil reçeteli' başçavuşa, ere kötü muamele davası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sultantop Hudut Karakolu'nda 20 askerin şehit olmasına tanık olunca ruhsal dengesi bozulan ve ilaç kullanmaya başlayan Kıdemli Başçavuş M.U.Ö, er Kadir Taşer'e (20) hakaret edip intiharına neden olduğu gerekçesiyle yargılanmaya başlandı.

Van askeri savcılığının hazırladığı iddianameye göre M.U.Ö, 16 Eylül 2005 gecesi Kadir Taşer'i valkman dinlerken ve silahsız gördü. M.U.Ö, ere "Senin ananı avradını, soyunu sopunu... O..... çocuğu nasıl nöbet tutuyorsun" dedi. Daha sonra elindeki 30-40 santimlik sopayı göstererek, "Bunun ucu neden yeşil merak ediyor musun?" diye sordu. "Hayır etmiyorum" cevabını alınca da, "Ben bunu kaç askerin k....a soktum. Bunlardan biri de sen olursun" diyerek Taşer'in boğazını sıktı. Ardından da 2-3 yumruk ve 2-3 tokat attı. Bu duruma çok içerleyen Taşer, not defterine, "Şafak karanlık. Bu dünyanın kahrı çekilmez. Biraz da öbür dünyaya bakalım. Dünkü nöbetçi subay M.U.Ö. başçavuş, bana o şekilde hiç kimse küfür edemez. Aynı şey çok arkadaşımın başına gelebilir" yazılı not bırakıp, nöbette Kaleşnikof'u çenesine dayayıp intihar etti.

BAŞKALARININ CANI YANMASIN

Astına kötü muamele yapan ve onu yaralayan M.U.Ö. aynı gün tutuklandı. İdari Tahkikat raporunda 2002 yılından beri 12 disiplin tecavüzü, 5 uyarı, ölümle tehdit, hakaret ve iftira, 9 cezasının olduğu belirtildi. Oğullarının intiharıyla sarsılan Yurdeşen ve İrfan Taşer çifti, halen Van 6'ncı Hudut Alay Komutanlığı'nda görevli olan başçavuştan şikayetçi oldu. Yüreğinin parçalandığını söyleyen Yurdeşen Taşer, "Eğer ağır psikiyatrik hastaysa neden askerlikte barındırılıyor. Hiç yoktan canımız yandı. Başkalarının da canının yanmaması için görevden alınsın. Zaten hasta olduğunu kendisi de söylüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber