Sezer, Bonozedelere ödeme ve KEY Yasası'nı onayladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 19:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, sit alanlarında bulunan taşınmazlara zilyetlik hakkı tanınmasına, Konut Edindirme Yardımı kesintilerinin hak sahiplerine ödenmesine, İmar Bankası tarafından ikincil piyasada devlet iç borçlanma senedi satışı adı altında toplanan tutarların, devlet iç borçlanma senetleriyle karşılanmasına ve terör ve terörle mücadeleden zarar görenlerin zararlarının tazmini için başvuru süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin 4 kanunu onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer tarafından onaylanan 5663 sayılı "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" birinci grup sit alanlarında bulunan taşınmazlara zilyetlik hakkı tanınmasını öngörüyor.

5664 sayılı "Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun", 1987 ile 1995 yılları arasında Konut Edindirme Yardımı (KEY) kesintisi yapılan hak sahiplerine, nakit veya hisse senedi olarak ödeme yapılmasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor. Kanun, emekliler ile hak sahiplerinin mirasçılarının da ödemeden yararlanmasını öngörüyor.

Hak sahiplerinin konut edindirme yardımı ana para tutarlarının nemalandırılmasında; 1 Ocak 1987 ila 29 Aralık 1999 tarihleri arasındaki dönem için, bankanın 6 aylık vadeli mevduat faizi, bileşik usulde uygulanacak. 29 Aralık 1999 tarihinden sonraki dönem için, EGYO'nun net aktif değerinin yüzde 60.96'sı, banka tarafından ayni sermaye olarak EGYO'ya devredilen taşınmaz karşılığı, 395 milyon 751 bin 717 YTL'ye oranı esas alınarak nema hesaplanacak.

5666 sayılı "Terör ve Terörle Mücadeleden doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun" terör ve terörle mücadeleden zarar görenlerin zararlarının tazmini için başvuru süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngörüyor.

5667 sayılı "Bankacılık İşlemleri Yapma ve Mevduat Kabul Etme İzni Kaldırılan Türkiye İmar Bankası Türk Anonim Şirketince Devlet İç Borçlanma Senedi Satışı Adı Altında Toplanan Tutarların Ödenmesi Hakkında Kanun" İmar Bankası tarafından ikincil piyasada devlet iç borçlanma senedi satışı adı altında toplanan tutarların, devlet iç borçlanma senetleriyle ödenmesini öngörüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber