AKP, 8 kişilik heyetle, nihai aday değerlendirmesini, yarından itibaren yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"KABİNEDE DAHA FAZLA BAYAN BAKAN OLABİLİR"

NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Başbakan Erdoğan, , "Koalisyon durumunda olursanız sıcak baktığınız parti var mı?" sorusu üzerine de, bunları konuşmak için şu an erken olduğunu bildirdi. Böyle bir tablonun ortaya çıkması halinde teamüllerin işleyeceğine dikkati çeken Başbakan Erdoğan, "Bu teamüllerde de en çok oy alan parti kimse hükümeti kurma görevi ona verilir. Ortak bulamazsa ikincisine verilir. Bunları şimdiden konuşmak doğru değil. Türkiye'yi yeniden bir koalisyonlar ülkesi haline getirmek yakaladığımız istikrarın, güvenin darbe yemesi

olacaktır, bir zaafa uğraması olacaktır. Buna biz çok üzülürüz. Bizim geldiğimiz noktadan ileriye doğru ülkemizi taşımamız gerekir" şeklinde konuştu.

Erdoğan, AK Parti'nin seçimlerde kaç kadın aday göstereceğinin sorulması üzerine de, 4 bine yakın başvuru aldıklarını, bunlardan 700'e yakınının bayan aday olduğunu bildirdi. Önümüzdeki dönemde parlamentoda ve kabinede daha fazla kadın üye görülebileceğinin sinyalini veren Erdoğan, "Hedefimiz daha fazla bayan adayla AK Parti'nin temsil edilmesine imkan sağlamak. Daha fazla bayan bakan da olabilir. Yarından itibaren benim başkanlığımdaki 8 kişilik heyetle nihai değerlendirmeyi yapacağız. Mevcut

milletvekillerimizi de bu değerlendirmelerin içine alacağız. Bu değerlendirmelerden sonra da 4 Haziran'da kesin aday listemizi YSK'ya bildireceğiz" dedi.

Erdoğan, cuma günü yeni bir katılım töreni daha yapacaklarını, bu kez de Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, hukukçu Prof. Dr. Zafer Üskül, Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Mehmet Domaç ve öğretim üyesi Zeynep Dağı'nın da aralarında bulunduğu 9 ismin daha AK Parti'ye katılacağını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber