Kamudan 5 ayda 6.1 milyar YTL'lik ek ödenek talebi

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurum ve kuruluşların yatırımlar için talep ettiği ek ödenek miktarı 6.1 milyar YTL'ye ulaştı. Ek ödenek talebindeki artışta seçimlerin de etkili olduğu belirtilirken en önemli kaynağı Devlet Su İşleri (DSİ) talep etti. DSİ dış proje kredili çalışmalarını hızlandırmak ve bitme aşamasına gelmiş işlerini tamamlamak için 1.5 milyar YTL'lik kaynak isterken TEDAŞ da 430 milyon YTL'lik kaynak tahsisi talebinde bulundu. Şu ana kadar gelen 6.1 milyar YTL'lik talebe karşın ekonomik program nedeniyle 419 milyon YTL'lik ek ödenek talebine olumlu yanıt verildi.

Ekonomik program ve alınan mali tedbirler nedeniyle yatırımlarda zorlanan kuruluşlar, ek ödenek taleplerini en üst noktaya taşıdı. Yılın ilk 5 ayında kurum ve kuruluşlardan toplam 6 milyar 191 milyon YTL'lik ek ödenek talebi geldi. Bu talebin 4.9 milyar YTL'si genel ve katma bütçeli kuruluşlardan gelirken 1.1 milyar YTL'lik kısmı KİT'lerden geldi. Şu ana 1.5 milyar YTL'lik ek ödenek talep eden DSİ, bu talebini dış kredili projelerini tamamlamak ve bitme aşamasına gelmiş projelerini sonuçlandırmak için talep etti. TEDAŞ da 430 milyon YTL'lik ek ödenek istedi. TEDAŞ'ın ödenek talep gerekçesini de kabloların yeraltına alınması çalışmaları ve trafo yerlerinin değiştirilmesiyle ilgili projeler oluşturdu. Yaklaşan seçimler öncesinde kurumların yatırımlarını tamamlama isteğinin de ödenek taleplerinde etkili olduğu belirtilirken şu ana kadar onay verilen ek ödenek talebinin 419 milyon YTL'yle sınırlı kaldığı belirtildi.

Karayolları'na 1.4 milyar YTL

Bu yıl içinde Karayolları Genel Müdürlüğü de 1 milyar 460 milyon YTL'lik ek ödenek talep etmiş ve bu talep Yüksek Planlama Kurulu'nda kabul edilmişti. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne verilen kaynak, İstanbul Levent'te bulunan Karayolları arazisinin 800 milyon dolara alıcı bulmasıyla sağlanmıştı. Karayolları'na verilen ek ödeneğin 250 milyon YTL'si otoyollar, 500 milyon YTL'si Doğu Karadeniz Sahil Yolu ve 710 milyon YTL'si de bölünmüş yollar için kullanılacak. Ek ödenekten yararlanan yolların başında da İzmir Çevre Yolu, Pozantı Otoyolu ve Gaziantep-Şanlıurfa otoyolu geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber