TBMM Onur Ödülü, Doğramacı'ya verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Onur Ödülü, düzenlenen törenle, Prof. Dr. İhsan Doğramacı'ya verildi.

Prof. Dr. Doğramacı, TBMM Tören Salonuna gelişinde, ayakta ve alkışlarla karşılandı. Törene, Doğramacı'nın eşi Ayser, oğulları Ali ve Osman Doğramacı ile kızı Şermin Savaşçı da katıldı.

Törende, devlet bakanları Beşir Atalay ve Nimet Çubukçu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

İlk olarak törende, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen tarafından, Doğramacı'nın özgeçmişi okundu.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Doğramacı'ya, yerli yabancı kuruluşlar tarafından çok sayıda nişan ve ödül verildiğini anımsattı.

Gül, Doğramacı'nın, Türkiye'nin gurur duyduğu bir vatandaşı ve bilim adamı olduğu kadar, dünyada Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılarda bulunan, ülkeyi çeşitli uluslararası platformlarda onurla temsil eden fahri bir büyükelçi olduğunu da söyledi.

Gül, eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın, Doğramacı'yı, "Hayır ve yardımseverliğini sadece kendi ülkesiyle sınırlı tutmayan, örnek bir dünya vatandaşı" olarak tanımladığına da işaret etti.

TBMM Başkanı Bülent Arınç da, TBMM'nin, yaptıkları çalışmalarla, ülkeye hizmette bulunan insanları desteklemeyi ve ödüllendirmeyi, kendisine ilke edindiğini söyledi.

Arınç, bu amaçla Meclisin Milli Egemenlik Yılı olarak kutlanılan 2005'ten bu yana iki ayrı kategoride, ülkenin adını onurla tüm dünyaya duyuran, millete hizmet eden ve emek verenleri ödüllendirmeye başladığını belirtti.

Geçen ay, 47 kişi ve kuruma, TBMM Üstün Hizmet Ödülleri verdiklerini anımsatan Arınç, uluslararası alanda kazandığı üstün başarılarla, Türkiye'nin temsiline ve tanıtımına katkı sağlayan kişilere de "TBMM Onur Ödülü" takdim ettiklerini kaydetti.

Doğramacı'nın, kurduğu üniversiteler, eğitim hayatına sağladığı büyük katkılar ve tıp alanında elde ettiği akademik başarılar nedeniyle bu ödüle layık görüldüğünü belirten Arınç, "Doğramacı denilince, akla bilim, eğitim, sağlık yatırımlarının yanı sıra başarıya adanmış bir hayat geliyor. Parlak akademik kariyeri, üyesi ya da kurucuları arasında yer aldığı çok sayıda uluslararası bilim ve eğitim kurumlarıyla, hayatını ülkesine ve insanlığa hizmete adamış bir insandır Sayın Doğramacı"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber