CHP'li Muhaliflerden tüzük kurultayı seçeneği

CHP'de seçimli olağanüstü kurultay için yeterli imzaya ulaşamayan muhalifler,İkinci plan olarak, ya mahkeme sürecini devreye sokacak, ya da 250 imza gereken 'tüzük kurultayı'nı gündemine alacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Ağustos 2018 07:30, Son Güncelleme : 08 Ağustos 2018 07:32
CHP'li Muhaliflerden tüzük kurultayı seçeneği

Muhalifler 569 imzada kaldı. Bu imza sayısı, CHP'de kurultay sürecini sonlandırmış oldu. Ancak kavgayı yeni başlattı. 'Yeterli imza yok" diyerek kurultay yapılmayacağını duyuran Genel Merkez'e karşı muhaliflerin izleyeceği tutum merak ediliyor. Kılıçdaroğlu, bugün Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) toplayarak parti yönetiminde değişim hamlesi için düğmeye basacak.

ELEŞTİRİYE HEDEF OLANLAR

Kılıçdaroğlu'nun, imza sürecinde dile getirdiği 'değişim' mesajından hareketle, partideki eleştirilere hedef olan isimleri parti yönetiminden tümüyle uzaklaştırabileceği konuşuluyor. Seçimli olağanüstü kurultay için yeterli imzaya ulaşamayan muhaliflerin ise ikinci plan olarak ya mahkeme sürecini devreye sokma, ya da 250 imza gereken 'tüzük kurultayı" üzerinde durdukları belirtiliyor. İmzacıların yeterli sayıya ulaşamadığını ortaya koyan Parti yönetimi, Genel Başkan'ın elini rahatlatmak amacıyla istifasını sunacak. Kılıçdaroğlu bugün MYK'yı toplayarak, Parti yönetiminde değişiklik yapıp yapmayacağını ortaya koyacak.

İZLENECEK YOL HARİTASI

Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün yapılacak olan MYK'da imzacıların hamlesi, partideki yönetime yönelik eleştiriler karşısında izlenecek yol haritası masaya yatırılacak. MYK üyeleri, Genel Başkan'ın elini rahatlatmak için istifalarını sunacaklar. Kılıçdaroğlu'nun da yarın MYK'ya yeni atamaları yapması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun, yönetim kademesinde bazı değişikliklere gitmesi bekleniyor. İmza sürecinde verdiği "değişim" mesajı kapsamında, bu süreçte parti içinde ve tabanda tepki alan isimlerin üstünü çizeceği, yönetimden uzaklaştıracağı kulislerde dile getiriliyor.

MAHKEMEDE GÜNDEMDE

Genel Merkez'in 'kurultay yok' açıklamasının ardından, 'B,C,D planlarımız var' diyen muhalifler ise yol haritası belirlemeye çalışıyor. Muhalifler, imza sürecini mahkemeye taşımayacaklarını belirtmişlerdi, ancak mahkeme de gündemde.

250 İMZA GEREKİYOR

Mahkemeye taşınmaması durumunda tüzük kurultayı için yeniden imza sürecine girilebileceği belirtiliyor. Tüzük kurultayı için 250 imza gerekiyor. 569 imzaya ulaşan muhaliflerin Tüzük kurultayını çok rahatlıkla toplayacakları kulislerde dile getiriliyor.

İŞLER İYİCE KARIŞTI

CHP'de muhalifler adına Yaşar Tüzün bir açıklama yaptı. Tüzün, 630 delege kurultay için imza attı. Kurultayın toplanması için genel başkanımızın MYK sonrası açıklama yapacağını ve bizlerin de yol haritasını belirleyeceğimizi belirtmek isterim. Bir otomobilin dört lastiğinin ikisi patlamışsa yol alması mümkün değildir. Delegelerin yüzde 50+1'i imzasını beyan etmiştir. İmza atan delege sayısı kurultay için yeterli" dedi.

KİMSE PARTİDEN AYRILMASIN

CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce, parti yönetiminin 'kurultay yok' kararının ardından açıklama yaptı. İnce, 'Kimse anlık tepkilerle partiden, partideki görevinden ayrılmasın. Kurultay delegelerimizin iradesine sahip çıkıyoruz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber