100 trilyonluk fiyasko

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

100 milyon YTL harcanarak yapılan adrese dayalı nüfus sayımı, tam bir fiyaskoyla sonuçlandı. Nüfusumuz 62 milyon çıktı, 11 milyon kişi kayıp

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bu yıl ilk kez yaptığı adrese dayalı nüfus sayımı, İstanbul'un birkaç ilçesi hariç tüm Türkiye'de tamamlandı. Vatandaşı eve hapsetmeden kayda geçiren sistem, ne yazık ki başarısızlıkla sonuçlandı. 31 Mayıs itibariyle, Türkiye'nin nüfusu 62 milyon çıktı. Nüfus hızı artışı göz önünde bulundurulduğunda bu sayının en az 73 milyon olması gerekiyordu.

NEREDE BU MİLLET?

Nüfusun önemli bir bölümü ya adresinde bulunamadığı, ya yurt dışında olduğu ya da kayıp veya kaçak olduğu için yazılamadı. TÜİK'in ev ev dolaşarak gerçekleştirdiği nüfus sayımı için 100 milyon YTL'lik ödenek koyulmuştu. Bu ödeneğin önemli bir bölümü, sayımda görev alan geçici personele verildi. Ayrıca bilgisayar ve teknik donanımlar için de yüksek miktarda harcama yapıldı.

MERNİS'E NE OLDU

100 trilyon para harcanarak yapılan sayımdan sağlıklı sonuç alınamaması fiyasko olarak değerlendirilirken, "Tüm vatandaşları T.C. kimlik numarası ile kayda alan MERNİS sistemi daha başarılı sonuç verirdi. Bu kadar masraf yapılacağına, vatandaşlık numaralarından nüfus miktarına ulaşılabilirdi" yorumlarına neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber