Öğrencilere ibadet ortamı sağlanmalı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda ibadetini yapmak isteyen gençlere kolaylık sağlanmasına yönelik olarak 1977 yılında yayınlanmış bir genelgesinin bulunduğu ortaya çıktı. Genelgenin yayınlanmasını sağlayan Milli Eğitim eski bakanlarından Nahit Menteşe, siyasi istismar olmadığı sürece eğitim kurumlarında öğrencilere ibadet ortamı sağlanması gerektiğini söyledi.

Okullarda ibadet yapmak isteyen öğrencilere kolaylık sağlayan genelgenin altında Milli Eğitim Bakanlığı eski Müsteşarı Abdurrahman Demirtaş'ın imzası bulunuyor. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Nahit Menteşe, Yeni Şafak'a, müsteşarının 1977 Aralık ayında imzaladığı genelgeyi anlatırken ?Rahmetli Demirtaş, Talim Terbiye Kurulu Başkanı'ydı, ben müsteşarlığa getirdim. Gayet uyumlu çalıştık kendisiyle. Bu genelgede de benim muavafakatım vardı? dedi.

ALLAH KORKUSU KOYALIM DEDİK

Genelgenin yayınlandığı 1980 öncesi dönemde öğrenciler arasında sağ-sol çatışmalarının bulunduğunu kaydeden Menteşe, ?Öğrenciler birbirlerini yaralıyor öldürüyorlardı.O zaman biz de 'o gençlerin kafalarına, gönüllerine Allah korkusu koyalım' diyorduk. 'İsteyenlere ibadet imkanı tanınsın' diyorduk? diye konuştu. Siyasi hayatı boyunca dini konularda hassasiyetini koruduğunu belirten Nahit Menteşe şunları söyledi:

?İnançların yalnız Allah rızası için yapılması önemli, bunun için birtakım şeyleri yapıyorum. İmam hatip okullarını açarken de bu düşünce de olduk. Siyasi istismar olmadığı sürece bu konuda gayet 'large' oldum. Bir oda mı olur, ne imkan varsa bu gençlere bir yer ayrılması idi istediğimiz.?

Müsteşarlığı döneminde ibadet kolaylığı sağlayan genelgeyi hazırlattıran ve daha sonra MDP'den Hatay milletvekilliği de yapan Abdurrahman Demirtaş 4 Nisan 1991'de Ankara'da vefat etmişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber