İnternette 'unutulma' hakkı istiyoruz

İnternet siteleri ve sosyal medya arşivlerinde yer alan, özellikle de çocuklara şantaj ve baskı amacıyla kullanılan fotoğraf, video, yazı veya içeriklerin sebep olduğu mağduriyetlerin giderilmesi için AB Adalet Divanı'nca alınan "unutulma hakkı" kararı, AB üyesi ülkelerde geçerliyken, Türkiye'de uygulanmıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2018 08:37, Son Güncelleme : 25 Ağustos 2018 08:38
İnternette 'unutulma' hakkı istiyoruz

Günümüz dünyasının en büyük iletişim ağı internet, avantajlarının yanı sıra, yarattığı mağduriyetlerle hayatı olumsuz da etkileyebiliyor.

Siber mağduriyetlerle ilgili, çoğu Amerika kökenli arama motorları veya içerik sağlayıcı siteler, merkez ofislerinin bulunduğu ülkelerde "rahatsızlık-içerik kaldırma" taleplerine daha çabuk yanıt verirken, Türkiye'de ise bu durum çok ağır işliyor.

Bu durumu fark eden avukatlar Kadir Kurtuluş ve Eda Salman Bayraktar, daha önce kurdukları "e-koruma" sitesini geliştirme kararı aldı. Genç girişimciler, tüm mağdurların taleplerini alabilmek için ücretsiz e-koruma sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Kurtuluş, "Çocukların, 'benim rahatsızlık duyduğum bir fotoğrafım-videom var' diyerek başvuru yaptıklarını gördük. Bu proje kapsamında çocuklardan veya ailelerinden gelen herhangi bir içeriğin kaldırılması talebini aldığımız takdirde herhangi bir ücret almadan bu içerikleri kaldırıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber