Trafik dersi üniversitede okutulacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Haziran 2007 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın, Balıkesir Üniversitesi Bigadiç Meslek Yüksek Okulu (BAÜ) ve İçişleri Bakanlığı'na yaptığı başvuru üzerine Balıkesir Üniversitesi bünyesinde Karayolu Ulaşımı ve Trafik Programı Bölümü açılması için çalışma başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü, Valilik ve Üniversite, Balıkesir ve ülke genelinde her gün onlarca kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin sakat kalmasına ve milyonlarca YTL maddi zararın oluşmasına neden olan trafik sorununun çözümü için harekete geçti.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün, Valiliğe sunduğu raporun ardından Üniversite Senatosu da Balıkesir Üniversitesi Bigadiç Meslek Yüksek Okulu'nda "Karayolu Ulaşımı ve Trafik Programı Bölümü" açılması yönünde karar alıp YÖK'e başvuru yaptı.

Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Balıkesir ve ülke genelinde artan karayolu taşımacılığında en büyük sorunun karayolu alt yapılarının oluşumu sırasında yeterli bilgiye sahip teknik eleman sıkıntısı olduğunu söyledi. Trafik sorununun uzun vadeli çözümü için yetişmiş veya kalifiye insan gücünün artması için Balıkesir Üniversitesi bünyesinde Karayolu Ulaşımı ve Trafik Programı Bölümü açılması için gerekli teklifi hazırlayarak valilik ve üniversiteye sunduklarını bildiren Emniyet Müdürü Uzunkaya, "Üniversite Senatomuz teklifimizi olumlu bulup Bigadiç Meslek Yüksek Okulu'nda Karayolu Ulaşımı ve Trafik Programı Bölümü açılması yönünde karar alarak YÖK'e gerekli başvuruyu yaptı" dedi.

Bigadiç Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 30 öğrenciyle eğitime başlaması planlanan "Karayolu Ulaşımı ve Trafik Programı Bölümü"nün 2007-2008 ders yılında öğrenci alması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber