Adliye çalışanı adalet istiyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
faruk erdem

Adliyelerde tüm yükü çeken memurlar ve diğer görevliler sahipsiz bırakıldıklarını söylüyor... Çalışanlar adaletli ücret ve özlük hakları istiyor

Adliye çalışanları, çalışma şartlarının kötülüğünden ücretlere kadar, birçok konuda sıkıntılarını aktarıyorlar. Geçtiğimiz günlerde uzunca bir mektup daha aldım. Şimdi bu mektubu özetleyerek yayınlayacağım. Sanırız Adalet Bakanlığı ve Hükümet, gerekli mesajı alacaktır.

50 SAATE SADECE 127 YTL

"Adli ve idari yargıda, ya da ceza infaz kurumlarında çalışan memurlar gün boyu vatandaşın sorunlarıyla yüz yüze gelirler. Toplumda, en pis işleri yaptığı için lanetlenen insanlara bile sükunet içinde, eşit muamele yapmak zorundadırlar. İş yoğunluğu o kadar fazladır ki, birçoğunun cumartesipazarı bile yoktur. Ortalama 680 YTL maaş ile görevlerine başlayan adalet çalışanları, aylık 50 saatlik fazla çalışmaya karşılık 127 YTL alırlar. En fazla ellerine geçen ücret 850-900 YTL'dir. Yani adalet çalışanları karşısındaki suçlunun takım elbisesi, ayakkabısı değerinde bile maaş alamaz.

Maaşlarına bakıp adliye personelinin vasıfsız olduğunu sanmayın. Zabıt katipleri olmazsa hiçbir tutanak yazılamaz... Mübaşirler olmazsa, duruşmalar sağlıklı yapılamaz... Yazıişleri müdürleri olmazsa, dosyalardaki işlemler usule uygun tamamlanıp kararlar kesinleşemez. İcra personeli olmazsa, borçlar tahsil edilemez... Seçim bürosu personeli olmazsa, seçime dair hiçbir iş yürümez... İnfaz ve koruma memurları olmazsa, iç güvenlik ve hapis suçlarının infazı da olmaz... Ama gelin görün ki, adalet çalışanları sefalet içinde yaşamaya devam eder..."

Dertleri çok

* "Tayinleri personel azlığınden yapılamaz. Başka kurumlara geçişlerine muvafakat verilmez.

* Önleri sürekli ilikli gezerler. Adeta bir öğrenci gibidirler. Zira, bir disiplin cezası aldıklarında her an bir ilçeye sürgün gidebilirler.

* Tüm kurumlarda personel için yargılama izne tabi iken, adalet çalışanları için izin gerekmez.

* 110 ile 220 YTL arasında değişen nöbet ücretleri kalkmıştır.

* Adalet çalışanlarına Ek Tazminat Ödenmesine Dair Kanun Tasarısı 4 yıldır Meclis'te bekletilmektedir..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber