Erdoğan'dan Sivas Kongresi mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Kahraman milletimizin, bugun de ekonomik ve siyasi bagımsızlıgımıza yonelen her turlu saldırı karsısında birlik ve beraberliginden odun vermeden, iradesine ve istikbaline sahip cıkması, ulkemize yonelik hain girisimlere karsı tum gucuyle direnmesi, o mucadele ruhunun halen muhafaza edildiginin somut bir gostergesidir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2018 12:18, Son Güncelleme : 03 Eylül 2018 12:20
Erdoğan'dan Sivas Kongresi mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'ne ilişkin, "Kahraman milletimizin, bugun de ekonomik ve siyasi bagımsızlıgımıza yonelen her turlu saldırı karsısında birlik ve beraberliginden odun vermeden, iradesine ve istikbaline sahip cıkması, ulkemize yonelik hain girisimlere karsı tum gucuyle direnmesi, o mucadele ruhunun halen muhafaza edildiginin somut bir gostergesidir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kurtulus Savası'nın en onemli anlarından biri olan Sivas Kongresi'nin, vatanının bolunmez butunlugunu saglamak uzere topyekun mucadele kararının alındıgı tarihi bir donemec olduğunu vurgulayan Erdoğan, kongrenin bagımsızlık ve ozgurluk mesalesinin yeniden yakıldıgı, isgale karsı milli iradenin teskili, Misakımillinin belirlenmesi, Turkiye Buyuk Millet Meclisinin acılısı ve Cumhuriyetin kurulusu acısından da onemli bir rol oynadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"(Manda ve himaye kabul edilemez. Milli sınırlar icinde vatan bir butundur, parcalanamaz) dusturuyla hareket eden aziz milletimiz, Sivas Kongresi'nden sonraki surecte de varlıgına, milli ve manevi degerlerine kastedenlere, aynı azim ve suurla daima karsı cıkmıstır. Kahraman milletimizin, bugun de ekonomik ve siyasi bagımsızlıgımıza yonelen her turlu saldırı karsısında birlik ve beraberliginden odun vermeden, iradesine ve istikbaline sahip cıkması, ulkemize yonelik hain girisimlere karsı tum gucuyle direnmesi, o mucadele ruhunun halen muhafaza edildiginin somut bir gostergesidir. Sivas Kongresi'nin yıl donumunde, basta Gazi Mustafa Kemal olmak uzere, tum kahramanlarımızı saygı ve sukranla anıyor, bu kongreye ev sahipligi yapan Sivaslıları ve tum vatandaslarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber