MHP'de gündem 'yerel'de ittifak

Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği yerelde 'fiili' ittifak önerisi MHP'nin ana gündemi oldu. Bahçeli, ittifak çağrısını önce partisinin yetkili organlarıyla görüşerek, kapsamını belirleyecek. Bu kapsamda dün Başkanlık Divanı toplandı. Perşembe günü de MYK'da ele alınacak ittifaka ilişkin son söz Erdoğan ve Bahçeli'de olacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Eylül 2018 09:30, Son Güncelleme : 04 Eylül 2018 09:16
MHP'de gündem 'yerel'de ittifak

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yerelde 'fiili' ittifak önerisi partinin yetkili organlarında görüşülmeye başlandı.

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından Türkiye'nin birçok iç ve dış tehdide aynı anda maruz kaldığı, bu tehditleri bertaraf etmek için birlikteliğin şart olması gerektiği düşüncesiyle yerel seçimlerde de AK Parti ile ittifak mesajı veren Bahçeli, mesajını partisinin yetkili organları ile değerlendirecek. Bu kapsamda dün Bahçeli, Divan Toplantısı yaptı. Toplantıda, ittifakın nasıl yapılacağı masaya yatırıldı.

ZARAR GELMEMELİ

Bahçeli, toplantıda 24 Haziran'dan başarıyla çıkan Cumhur İttifakı'nın yeni sistemin oturması için birlikteliğinin 2023'e kadar sürmesi gerektiğini anlattı. Türkiye'nin bekası için bu birlikteliğe yerel seçimler nedeniyle zarar gelmemesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tam anlamıyla yerleşmesi için merkezi yönetimle mahalli idareler arasında çatışma yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

MYK'YI TOPLAYACAK

Yakın çalışma arkadaşları ile yerel seçimlerde ittifakı değerlendiren Bahçeli, perşembe günü de Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) toplayacak. Toplantıda, yerel seçimlerde yapılması planlanan ittifak için MYK üyelerinin görüşü alınacak.

SON SÖZ LİDERLERİN

Öte yandan AK Parti'de de Bahçeli'nin ittifak mesajı değerlendiriyor. İttifak tartışmalarına son noktayı liderler koyacak. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin bu kapsamda bir görüşme yapması bekleniyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber