SES çalışanları nöbet davasını kazandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, SSK'dan Sağlık Bakanlığı'na devredilen personelin SSK'ya bağlı olarak görev yaptığı 15 Eylül 2003-15 Şubat 2005 tarihleri arasında 80 saate kadar tuttukları nöbetler karşılığı verilmeyen ek ödemelerin ödenmesi ve rapor izninde de ek ödeme verilmesi için Danıştay'a açtıkları davayı kazandıklarını bildirdi.

Bozkurt, Toros Devlet Hastanesi bahçesinde, sendika üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, açtıkları nöbet davasının çalışanlar lehine sonuçlandığını belirterek, 30 bin sağlık emekçisinin nöbet ek ödemesi almaya hak kazandığını kaydetti. Sendikanın, kararın tebliğinden sonra Sağlık Bakanlığı'na yazılı başvurarak tüm personelin nöbet ek ödemelerinin bireysel davaya gerek kalmadan ödenmesini istediğini ifade eden Bozkurt, "Olumlu yanıt verilmemesi üzerine bireysel davalar illerde açılmaya başlamıştır.

Bugüne kadar 6 bin dava açılmış olup, 3 bin dava sonuçlanmıştır. Mersin ve Tarsus'ta 199 dava açıldı. Şu anda 119 dava sonuçlanmış olup, 80 dava devam etmektedir. Tarsus davaları sonuçlandığında 1 ay içinde ödemeler yapılmasına rağmen, Toros Devlet Hastanesi'nde ise 31 Mayıs tarihinden itibaren ödemeler başlamıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber