Mezuniyet töreninde irtica uyarısı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEZUNİYET töreninde konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Kadir Koçak, Türkiye'de irticanın önemli bir sorun olduğunu, Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilmesine karşın hala gerekli önlemlerin alınmadığını belirterek, ?İrtica yönetim haline geldiği zaman mı fark edeceğiz? O zaman çok geç kalınmış olacak. Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları olarak görevimizi yapmıyoruz? dedi.

ESOGÜ Spor Salonu'nda düzenlenen Sağlık Yüksekokulu 2006-2007 öğretim dönemi mezuniyet törenine CHP Eskişehir Milletvekili Mehmet Ali Arıkan, Rektör Prof.Dr. Necat Akgün ile çok sayıda öğrenci ailesi katıldı.

Hemşirelik bölümünden 46, sağlık memurluğu bölümünden 30 ve ebelik bölümünden de 23 olmak üzere toplam 99 öğrencinin diploma aldığı törende konuşan ESOGÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Kadir Koçak, irticaya değindi. İrtica konusunda bir türlü önlem alınamadığına dikkat çeken Prof.Dr. Koçak, şöyle konuştu:

?Bizlerin güncel olayların dışında kalmamız mümkün değildir. Maalesef iç ve dış destekler ayrılıkçı PKK terörü yine can almaktadır. Terör, ancak tüm toplumun karşı tavır alması ile önlenecektir. Ülkemizde irticanın önemli bir sorun olduğu Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilmesine karşın hala gerekli önlemler alınmamaktadır. İrtica yönetim haline geldiği zaman mı fark edeceğiz? O zaman çok geç kalınmış olacaktır. Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları olarak görevimizi yapmıyoruz. Öğrencilerimizin Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine sahip çıkacaklarından hiç kuşkumuz yok.?

ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Necat Akgün ise, sağlık hizmetlerinde çalışanların pek çok sorunun olduğunu belirterek, ?Bugün hemşire, ebe ve sağlık memuru çalışanlarının yasal, yönetsel ve eğitsel alanda çözüm bekleyen pek çok sorunu bulunmaktadır. Ancak son yıllarda bu sorunların çözümüne ve profesyonel meslek anlayışının geliştirilmesine yönelik ulusal ve uluslararası alanda çabaların yoğunlaştığını gözlemlemekteyiz? dedi.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere meslek yeminleri yaptırıldıktan sonra diplomaları verildi. Sağlık Yüksekokulu birincisi Hacer Toprak diplomasını Rektör Prof.Dr. Necat Akgün'den aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber