Vurguncu veznedar Isparta'da yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde PTT Müdürlüğü'nü 231 bin 500 YTL dolandırdıkları iddia edilen 4 kişinin ardından PTT'nin veznedarı da Isparta'da yakalandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, suç örgütü kurarak nitelikli dolandırıcılık ve zimmete para geçirdikleri iddiasıyla aranan PTT veznedarı ile yanında bulunan ve isimleri açıklanmayan 2 kadın yakalandı.

Şahısların üzerinde ve otomobilde yapılan aramada, suçtan edinildiği öne sürülen 3 bin 880 YTL, 58 ABD doları, bir dizüstü bilgisayar, çok sayıda banka ve kredi kartı ele geçirildi. Yakalanan şahıslar ve ele geçirilen para ve malzemeler Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerine teslim edildi.

Ferizli PTT Şube Müdürlüğü'nde veznedar olarak çalışan G.B., geçen hafta sonu mesai saatleri dışında açtığı şubede kendisine ait şifreyi kullanarak bilgi işlem sistemi üzerinden İstanbul'daki çeşitli PTT şubelerine yapılmış gibi göstererek 1 milyon 20 bin YTL tutarında havale göndermiş, bunun 231 bin YTL'lik bölümü sahte kimlik kullanılarak çekilmişti.

G.B.'nin mesai saati dışında PTT şubesini açtığı güvenlik kamerasında görüntülenmişti. Olayla ilgili 4 kişi yakalanmış, PTT veznedarı G.B. ile E.K. için arama çalışması başlatılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber