AKP'nin seçim beyannamesi tamam gibi

Haber Giriş : 07 Haziran 2007 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Başbakan Erdoğan başkanlığındaki bir ekip AKP'nin seçim beyannamesine son şeklini veriyor. Beyannameyi hazırlayan ekipte AKP'nin yeni yüzleri Ertuğrul Günay ve Zafer Çağlayan da bulunuyor. Beyannamede istikrar ve demokrasi vurgusu yapılacak.

AKP'nin seçim beyannamesine son şekli veriliyor. Beyannameyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hazırlayan ekip içinde milletvekili adayı olmayan Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in yanı sıra partinin yeni isimleri Ertuğrul Günay ve Zafer Çağlayan da bulunuyor.

22 Temmuz seçimleri öncesi AKP seçim beyannamesi hazırlama çalışmalarına hız verdi. Başbakanlık Resmi Konutu'nda devam eden çalışmalar sona ermek üzere. Başbakan Erdoğan'ın başkanlık yaptığı ekipte Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 22 Temmuz seçimlerinde AKP listelerinden aday olan Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen ile eski Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, partinin yeni isimleri Ertuğrul Günay ve Zafer Çağlayan da bulunuyor.

DEMOKRASİ VE İSTİKRAR VURGUSU

AKP'nin seçim beyannamesinde istikrar ve demokrasi vurgusu yapılacağı öğrenildi. Beyannamede, AKP iktidarı öncesinde Türkiye'deki ekonomik göstergelerle şu anda yaşananlar verilerek ?nereden nereye geldik? karşılaştırması yapılacak. Başbakan Erdoğan'ın sık sık vurgu yaptığı 2013 yılında milli gelirin 10 bin dolar seviyesine çıkarma hedefinin de beyannamede yer alması beklenirken tek parti iktidarının önemine de vurgu yapılacağı öğrenildi. Beyannamede, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda AKP'nin mağdur edildiğine de değinilerek milli irade ve daha fazla demokrasi istemlerine yer verilecek.

Öte yandan AKP seçimler öncesinde icraatlarını anlatacak bir kitapla da seçmenlerin karşısına çıkacak. AKP'nin icraat kitabına Genel Merkez'de son şekli veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber