AK Parti'li Tosun'dan 'sıralama' açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun, milletvekili adayı listesinde yer almaması konusunda, "Gerekirse seçimlerden sonra gerekirse genel başkana gider sorarız" dedi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından 4 Haziran 2007 tarihinde açıklanan milletvekili adayı sırlamasından listede yer almayan AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun, konunun Türkiye'deki seçim yasalarının genel merkezlere verdiği yetki sebebiyle sistemden kaynaklanan bir konu olduğunu ve söylenebilecek fazla bir söze gerek olmadığını kaydetti. Tosun, listede yer almaması konusunu gayet normal karşıladığını, milletvekili adayı sıralamasının yer aldığı listeye itiraz etmeyeceğini ifade ederek, "Hiç bir itirazda bulunmayacağım. Seçimlerden sonra gerekirse genel başkanı gider sorarız. Ama şuanda seçimlere kadar partiye zarar verecek, zaafa uğratacak hiç bir

söylem ve eylem içinde olmadım. Mevcut sistem içinde çok etik olmadığını düşünüyorum" dedi.

Tosun, "muhalefet yapanların listede yer almadığı" şeklindeki haberleri ise "Onu bilemiyorum. Listeye neden konulmadığımızın gerekçesini bilemiyoruz. Ancak bu seçim sistemin getirdiği verdiği yetki ile genel merkez yetkisini kullanmıştır. Ben saygı ile karşılıyorum. Partimizin başarılı olması için gerekli çalışmaları yapacağım" şeklinde değerlendirdi.

Milli Görüşün lideri Necmettin Erbakan'a yakın isimlerin listeye alınmadığı şeklindeki haberlere katılmadığını ifade eden Tosun, konuşmasına şöyle devam etti: "200 tane arkadaşımız listede kaldı. Bunlara ne denecek. Onlar siyasi manevralardır. Gerçekçi bulmuyorum. Tokat'ta milletvekili adaylığı konusunda oluşan listedeki arkadaşlarımızı tanıyoruz. Yerimizin yaramaz insanlara gittiği kanaatinde değilim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber