Gaydalı 'AKP'yi törpülemek için' CHP'de

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağdan sola, soldan sağa geçen milletvekili adayları yeni partilerine çabuk ısınmış görünüyor. Anavatan Partisi iktidarı döneminde bakanlık yapan merkez sağın önde gelen isimlerinden çiçeği burnunda CHP'li Edip Safter Gaydalı, 'Dini istismar eden AKP'yi törpülemek için' CHP'den aday olduğunu söyledi. CHP'den AKP'ye geçen Haluk Özdalga'ysa 'Türkiye'de ekmeğin büyütülerek adaletli dağıtılması ve demokrasinin sağlam temellere oturtulmasını AKP'nin gerçekleştireceğini' savundu.

Müstakbel vekillerin mesajları şöyle:

'Birleşme CHP'de olmalı'

Edip Safter Gaydalı (CHP Bitlis 1. Sıra Milletvekili Adayı): Merkezdeki birlik için çok emek verdim. İki yılımı bu işe adadım. Gelinen noktada, her iki liderin yan çizmesi sadece bizil değil, toplumdaki umutları bitirdi. Toplumun baskısı karşısında birbirlerine güveniyormuş gibi görünüyordular. İki lider de aslında birbirlerine güvenmiyordu. Konuların ötelenerek bir yere varılacağını sanıyorlardı. Son günde patlak verdi. Geçmiş olsun. Toplumda güven sarsılırsa o bir daha elde edilemez. Bu çökünce uçlarda siyaset temel unsur olacaktı. Dini sonuna kadar istismar eden AKP'yi biraz törpülemek için siyaseti mecraında yapmak en doğrusuydu. Bu da CHP'de olurdu. AKP, kavga siyasetiyle 4.5 sene rant sağlamaya çalıştı. Toplumun ders vermesi gerekiyordu. Din üzerinden siyaset Türkiye'yi geriyor. Baykal beni davet etti. Beraber siyaset yapma isteğini belirtince kabul ettim. Toplumun büyük kesimi 'Birleşin' dedi, bunu merkez sağda denedik. Onun mimarlarındandık. Bu, olmayınca birleşme CHP'de olmalıydı.

'Ben değil, onlar değişti'

Haluk Özdalga (AKP Ankara adayı): Kritik dönemden geçilirken herkesin doğru karar vermesi gerekir. Ben doğru karar verdiğime inanıyorum. Türkiye'nin ekmeğinin büyütülmesi ve bunun adaletli dağıtılması ile demokrasinmin sağlam temellere oturtulması hedefleri var. Bu konudaki siyasi önderliği AK Parti'nin yapacağına inanıyorum. Ben sosyal demokratım ama daha önce üye olduğum siyasi kurum sosyal demokrat olmaktan çıktı. Yolunu değiştiren ben değilim. AK Parti'ye katılarak bu gerilim ortamının yumuşamasına katkıda bulunacağıma inanıyorum.

Bülent Tanık (Eski TMMOB Başkanı - CHP Ankara 1. Bölge adayı): Kentlerdeki rant vurgunlarının önüne geçmek ve toplum yararına siyasal programların hayata geçirilmesi için aday oldum. Türkiye Cumhuriyeti şeriatçı ve ırkçı siyasal akımların tehditi altındadır. Güvenlik ve gelecek kaygısı; özgürlük ve demokrasinin adeta seçeneği haline getirildi. Kentler yaşanası yerler olmaktan çıkarıldı.

'Bakanlık birikimim var'

Ömer Balıbey (DP İstanbul 3. Bölge 2. sıra adayı): İstanbul'da 10 yıl il milli eğitim müdürlüğü yaptım. Kırmadan ve dökmeden götürdük. Bu birikimi, diğer partilerden de teklif gelmişti ama, daha liberal, merkezde, ülkenin kargaya girmemiş partisinde kullanmak istedim. Bizi bakan olarak görmek istiyorlar. Ben de isterim. Birikimim var, takdir siyasi iradenin.

Halil Posbıyık (DP Zonguldak 2. sıra adayı): "Zonguldak'ın durumunu gördükçe üzülüyordum. Ağar ve Mumcu beni çağırıp istifa etmemi istedi. Birinci sıra sözü verdiler ancak ikinci sırada yer aldım. DP'de sorunlar çıksa da, ikinci sırada olsam da biz yolumuza devam edeceğiz. Emeğin başkenti emeklilerin başkenti oldu. Zonguldak'ta cenazenin altına girecek dahi genç kalmadı. Zonguldak göç veriyor, insanlar İstanbul'a kapıcılık yapmaya gidiyor. 14 yıldır belediye başkanlığı yaptığım Ereğli halkı adaylığımı istemiyordu, ancak Zonguldak'ın düştüğü duruma içim acıyor.

Kadir Boy (MHP İstanbul 1. Bölge 3. sıra adayı): Altı yıl İstanbul Defterdarlığı yaptım. İstanbul iş hayatını, esnafın dert ve sıkıntılarını bilirim. Bu kentte edindiğim, sanayicisinden esnafına kadarki dertleri içeren tecrübe, çözümü bulmayı kolaştırıyor. Kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almalı ve kaynak yaratmalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber