Celp planlaması bedellinin ruhuna uygun değil!

Bedelli askerlik uygulamasına başvuranların celp planlaması nasıl yapılıyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Eylül 2018 11:58, Son Güncelleme : 28 Eylül 2018 13:48
Celp planlaması bedellinin ruhuna uygun değil!

Bilindiği üzere, kanuni hüküm gereğince, bedelli askerlik, 21 gün olarak yapılacaktır. Bu yeni uygulama dolaysıyla bir çok kişi iş planlamasını yapmaya ve işyerinden izin almaya çalışmaktadır.

Diğer taraftan, bedelli askerliğe, son açıklanan rakamlara göre 550 bin aday başvurmuş olmasına rağmen, Bakanlık celp planlamasında hiçbir adayın görüşüne başvurmamaktadır.

Askeri mantık içerisinde hareket edilerek, zaman ve yer seçimi konusunda öneri almamaktadır. Üstelik kimi adaylar, kendisinden sonra başvuranların celp planlamasının yapıldığını görerek serzenişte bulunmaktadır. Kimin hangi kıstasa göre celp planlamasının yapıldığı belli değildir.

Hali hazırdaki duruma göre, bedelli askerliğe başvuranların, 21 günlük vatan hizmetlerini, 3 Kasım'a kadar 700 bin kişinin başvurması halinde, 30 veya 40 binlik planlamalarla ancak 1 yıl içinde yapabilecekleri görülmektedir.

Milli Savunma Bakanlığının, her biri bir işte çalışmakta olan, kimisi çalıştıkları işyerinde kritik öneme haiz pozisyonda görev alan adayları da düşünerek, özellikle celp dönemi zamanı konusunda bir tercih almasının Devlete bir zararı olmayacaktır.

Böyle bir planlama yapmak, yeni hükümet sistemine de uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber