Adayların seçim yarışı başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siyasi partilerin listeleri açıklamasının ardından seçim yarışına başlayan milletvekili adayları, ses aracı kiralıyor, afiş bastırıyor, aralarında parti amblemli şapka ve bayrakların bulunduğu promosyon ürünler hazırlatıyor.

Özel sektöre ait firmalardan kiralanan seslendirme veya diğer seçim çalışmalarında kullanılacak özel düzenlenmiş araçların maliyeti 14-35 bin YTL arasında değişiyor.

Milletvekili adaylarının fotoğraflarının ve parti amblemlerinin bulunduğu baskı folyolarla araçlara giydirme yapıldığı, araçların ses sistemlerinin kaliteli ekipmanla yenilendiği belirtildi.

Kiralanan araçta milletvekili adayının uyuması, brifing çalışması veya basın toplantısı yapabilmesi için ortam bulunduğunu anlatan şirket yetkilileri, araçların şoförlerinin de firmalar tarafından görevlendirildiğini anlattılar.

Yetkililer, otobüs kiralayan milletvekili adaylarının folyo giydirilmesiyle beraber yaklaşık 27 bin bin YTL'yi gözden çıkarmaları gerektiğini, midibüslerin yaklaşık 17 bin, minibüslerin ise 14 bin YTL'ye mal olduğunu aktardılar. Hizmetlerin niteliğinin artırılması isteğinde bulunulması durumunda ise bu rakamın 35 bin YTL'ye kadar çıktığı dile getirildi.

Seslendirme ve özel araç kiralanması dışındaki hizmetlerin reklam firmaları kanalıyla verildiğini, burada maliyetlerin kurumsal kimlik çalışmaları ve matbaa çalışmaları olarak ikiye ayrıldığı belirtildi.

Yetkililer, çalışmalarda kullanılan malzemelerin kalitesine göre fiyatın değiştiğini, bu nedenle belli bir maliyet çıkarmanın doğru olmayacağını dile getirdiler.

Milletvekili adaylarının seslendirme dışında parti amblemli çeşitli promosyon ürünleri de hazırladıklarını kaydeden yetkililer, bu ürünler arasında broşürler, şapkalar, parti bayrakları bulunduğunu ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber