20 milletvekili adayı için YSK'ya itiraz edilecek

Haber Giriş : 09 Haziran 2007 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ODTÜ Mezunları Derneği Toplumsal Güç Birliği Hareketi, 22 Temmuz Genel seçimlerinde AKP, MHP ve DP'den milletvekili adayı olan yaklaşık 20 kişi hakkında yasal engelleri olduğu gerekçesiyle YSK'ya itiraz başvurusu yapacaklarını açıkladı.

- Milletvekili adayları arasında tarikat bağlantılı kişilerin de olduğunu saptadıklarını belirten Toplumsal Güç Birliği Hareketi Genel Sekreteri Bayraktar Bayraktar, bu bulguları belgeleyemedikleri için yasal bir başvuru yapamadıklarını söyledi.

ANKARA (ANKA)- ODTÜ Mezunları Derneği Toplumsal Güç Birliği Hareketi, 22 Temmuz Genel seçimlerinde AKP, MHP ve DP'den milletvekili adayı olan yaklaşık 20 kişi hakkında YSK'ya itiraz başvurusu yapacaklarını açıkladı.

OTDÜ Mezunları Derneği Toplumsal Güç Birliği Hareketi, düzenlediği basın toplantısında 22 Temmuz Genel seçimlerinde siyasi parti ve milletvekili aday kriterlerini çizdiler. Toplantıda konuşan Genel Sekreter Bayraktar Bayraktar, ?Demokratik Kitle Örgütü? olarak bağımsız, demokratik, laik,sosyal bir hukuk devleti için toplumsal uzlaşmanın, toplumsal güç birliğine dönüştürülmesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

BİRLEŞMELERİ DESTEKLEDİK

CHP-DSP ile ANAP-DYP tarafından alınan işbirliği kararlarını desteklediklerine işaret eden Bayraktar, ancak bu birleşmelerin yeterli olmadığına ilişkin görüşlerini daha önce dile getirdiklerini ifade etti.

Bayraktar, Toplumsal Güç Birliği olarak milletvekili ve siyasi parti kriterlerini şöyle sıraladı:

TARİKAT BAĞLANTISI OLMAMALI

?Yolsuzluk, görevi kötüye kullanmak gibi konularda ve ?Kamu Vicdanı'nda hüküm giymemiş olmalı, tarikat bağlantısı olmamalı, özde ve sözde demokratik ve laik düzenle barışık olmalı ve mesleki olarak vizyon sahibi olmalı.?

SEÇİM BARAJI AŞAĞI ÇEKİLSİN

ODTÜ Mezunları Derneği, siyasi partilerin seçim bildirgelerine seçim barajının yüz 10'un altına çekilmesi gerektiğine vurgu yaparak, ?Cumhuriyetin demokratik, laik, özgürlükçü yapıtaşlarını korumalı, insan haklarına ve emeğe saygı duymalıdırlar. AB ve ABD ilişkilerinde teslimiyetçi olmayacaklarının güvencesini vermelidirler. Tarafsız ve sivil uzmanlardan oluşturulacak ?Anayasa Meclisi' ile, demokratik bir Anayasa'nın yeniden yazılması için ellerinden geleni yapacaklarının güvencesini vermelidirler? ifade ettiler.

YSK'YA İTİRAZ

Bu arada oluşturulan avukat ekibiyle 20 milletvekili adayı hakkında inceleme başlattıklarını belirten Bayraktar, Pazartesi günü bu kişilerin adaylığının sakıncalı olduğu gerekçesiyle YSK'ya itiraz dilekçesi vereceklerini duyurdu. YSK'nın 11. maddesine göre itiraz başvuru dilekçesini vereceklerini belirten Bayraktar, ?Bu 20 milletvekili adayı hakkında yaptığımız incelemeler sonucunda haklarında hüküm giyenler olduğunu, yüz kızartıcı suçları işlediklerini ve hüküm giydiklerini saptadık. Ağırlıklı olarak AKP, MHP ve DP'den aday olan kişiler. CHP'den böyle hüküm giyen adaya rastlamadık? dedi.

TARİKAT BAĞLANTISI

Özellikle AKP içinde tarikat bağlantısı olan adayları saptadıklarını ancak, yasal olarak belgeleyemedikleri için, haklarında YSK'ya itiraz dilekçesi veremediklerini de belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber