Yakalanan bombacıların hedefinin Bakan Gönül olduğu iddiası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Haziran 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de Buca ile Balçova ilçeleri arasındaki otoyolda bulunan köprü altına uzaktan kumandalı bomba yerleştirmek isterken yakalanan 2 üniversite öğrencisinin hedefinin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül olduğu iddia edildi.

Zanlıların bombayı yerleştirmek istedikleri otoyolun, Bakan Gönül'ün geçiş güzergahı üzerinde bulunduğu ileri sürüldü. Zanlılarla birlikte ve daha sonra iki ayrı derneğe yapılan baskında 2.5 kilo plastik patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Gece saat 04.00 sularında Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri tarafından köprü altında bombayı yerleştirirken yakalanan İ.K.'nın (21), Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 1. sınıf öğrencisi, diğer zanlı B.D.'nin (21) ise Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

Her 2 zanlının daha önce poliste, "güvenlik güçlerine mukavemette bulunmak" suçundan kaydı bulunduğu öğrenildi. Zanlıların yasıdışı aşırı sol DHKPC üyesi olduğu iddia edildi.

Zanlıların bağlantılı oldukları kişi ve dernekleri mercek altına alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bornova ve Buca ilçelerinde bulunan 'İzmir Gençlik Derneği' ve 'Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'ne baskın düzenledi.

İzmir Gençlik Derneği'nde yapılan aramada el yapımı parça tesirli bomba yapımında kullanılacak 2 kilo plastik patlayıcı ile bunları patlatmada kullanılacak elektrikli fünyeler ve diğer malzemeler ele geçirildi.

Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'nde yapılan aramada ise yasadışı sol örgüte ait örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

Seçim kararı alınmasının ardından yasadışı sol örgütlerin seçimi protesto etmek ve halkın seçime katılımını engellemek için bu tür eylemler planladığı ortaya çıktı.

Örgüt üyelerinin bu amaçla özellikle siyasi parti binaları ve seçim bürolarına yönelik bombalı saldırı eylemleri gerçekleştirmek istedikleri anlaşıldı.

İzmir'de yakalanan iki zanlı, Buca ilçesi 206/5 sokakta bulunan Atabey Köprü altını hedef seçmesinin nedeninin, Bakan Vecdi Gönül'ün geçiş güzergahı üzerinde bulunmasından kaynaklandığı ileri sürülüyor.

Zanlıların, plastik patlayıcıyı konserve kutularının içine yerleştirdikleri saptandı. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, zanlıların yarın adliyeye sevkedilmesi bekleniyor.

İzmir'in Buca ilçesi 206/5 sokakta bulunan Atabey köprüsü altında devriye görevi yürüten polis ekibi, İ.K. ve B.D. adlı zanlıları, köprü altına uzaktan kumandalı bomba yerleştirirken yakalamıştı.

Etkisiz hale getirilen bombada kullanılan malzemenin el yapımı parça tesirli 'halk tipi' plastik bomba olduğu anlaşılmıştı.

Olayla bağlantılı olduğu iddiasıyla 1 kişi halen aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber