TOKİ mağdurları AKP'yi bastı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Haziran 2007 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evlerini yaklaşık 2 yıldır teslim alamayan vatandaşlar, AKP seçim merkezini bastılar.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Eskişehir'de yaptırdığı Sıraevler konut projesinde evlerini yaklaşık 2 yıldır teslim alamayan bir grup vatandaş, AKP seçim merkezini bastı. Vatandaşlar evlerinin bir an önce teslim edilmesini istedi. Başbakan Erdoğan'ın Amasya'da "TOKİ Evleri"nin teslim töreniyle aynı saate denk gelen baskın üzerine, AKP'liler "Konuyla ilgileneceğiz" demek zorunda kaldı.

Tepebaşı Belediyesi ile TOKİ tarafından Otogar yanında 2005 yılında yapımına başlanan 644 konutluk Sıraevler konutlarının zamanında bitirilmemesine tepki gösteren yaklaşık 50 kişi, Atatürk Caddesi'ndeki AKP Seçim Koordinasyon Merkezi'ne topluca gitti. Merkezde görüşecekler yetkili bulamayan vatandaşlar 2005 yılının Kasım ayında teslim edilmesi gereken evlerinin henüz tamamlanmadığını belirterek şunları söyledi:

?Kasım ayında evlerimiz teslim edilmedi. Ardından 2006 yılının Mayıs ayında evlerimize girecebileceğimiz söyledi. Ancak bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Konutları yapan müteahhitin anlaşması fesholdu. Bir başka müteahhit ile anlaşıldı.

TOKİ bu müteahhiti nereden buldu bilmiyoruz. Yeni müteahhit konutlarda ayıplı malzeme ve kötü işçilik kullandı. Evleri bu hali ile bile teslim etmiyorlar. Teslim süresi geçti. Her teslim süresi geldiğinde 20 gün daha uzatıyorlar. Biz devlete güvenerek bu konutlara girdik. Bunlar Başbakanlığa ait konutlardır. Evlerimizin bir an önce bitirilmesini istiyoruz.?

Kalabalık daha sonra AKP Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın ve halkla ilişkiler sorumlusu olarak görev yapan Aydın Toksöz ile bir süre görüştü. Toksöz, konuyu il başkanına bildireceğini ve en kısa sürede bir görüşme yapılmasını sağlayacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber