Kaşıkçı'nın katilleri bu karede

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldürmek için İstanbul'a gelen tim üyelerinin kimlik ve görevleri Suudi yönetiminin "cinayet"in merkezinde olduğunu gözler önüne seriyor. Saad H. el-Zahrani ile Thaar Ghaleb T. el-Harbi Prens Selman'ın yakın korumaları arasında yer alıyor. İki ismin Selman ile çekilmiş fotoğrafları bulunuyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Ekim 2018 08:15, Son Güncelleme : 11 Ekim 2018 08:16
Kaşıkçı'nın katilleri bu karede

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı (59) kaçırmak veya infaz etmek üzere İstanbul'a gelen ekibin kimlik ve görevleri, Suud kraliyet ailesinin bu olayın tam merkezinde olduğunu gözler önüne serdi. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim günü saat 13:14'te girdikten sonra bir daha oradan çıkamayan ve öldürüldüğünden şüphelenilen Kaşıkçı için Türkiye'ye gelenler arasında Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın yakın korumalarının bulunduğu ortaya çıktı. Olay günü İstanbul'a Riyad'dan tarifeli uçakla gelip akşam özel jetle Türkiye'den ayrılan 30 yaşındaki Muhammed Saad H. el-Zahrani, Prens Selman'ın yakın koruma subaylarından biri. Zahrani ile birlikte Kaşıkçı olayında görev alanlardan Thaar Ghaleb T. el-Harbi de (31) yine Selman'ın koruması.

BİRİ DE YARBAY

Bir tören sırasında Selman'ın hemen arkasında görülen Kraliyet koruma görevlisi bu iki isim, Kaşıkçı'nın kaybolduğu günün akşamı Mısır'a giden özel jete binerek Türkiye'den ayrıldı.

Tıpkı Selman'ın koruması el-Zahrani gibi İstanbul'a Riyad'dan tarifeli uçakla gelen 46 yaşındaki Mansur Osman M. Abahüseyin ise Suud ordusunda yarbay rütbesiyle görev yapıyor. Ülkesinde çektirdiği üniformalı fotoğrafları ortaya çıkan Abahüseyin'in uzmanlık alanının 'sivil savunma' olduğu belirtiliyor. İstanbul'da Wyndham Grand Hotel'de kalan Abahüseyin, Dubai'ye giden özel jetin yolcularından.

Özel kuvvet gelmiş

2 Ekim sabahı özel jetle Türkiye'ye inen Mahir Abdülaziz M. Mutreb de yine Suud ordusu mensubu. Movenpick Hotel'de kalan Mutreb, Kaşıkçı görevini tamamladıktan sonra saat 17:49'da Mısır'a giden uçakla Türkiye'den ayrıldı. Mutreb'in daha önce Suudi Arabistan'ın İngiltere Büyükelçiliği'nde görev almış bir istihbarat albayı olduğu tespit edildi.

Fatih Özer Mustafa Sait Özkan Hamdi Koçoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber