Talim Terbiye'de deprem

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurul Başkanı devre dışı bırakıldı, yakın ekibi bakan tarafından üst yazıyla görevden alındı.

Atatürkçülük ile ilgili skandal düzenlemeleri Cumhuriyet tarafından gündeme getirilen Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nda (TTK) deprem yaşanıyor. Haberlerin ardından konuyla ilgili yeni bir çalışma başlatan Kurul Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan 'ın yakın ekibi, bakan tarafından üst yazıyla görevden alındı.

Kitap incelemelerinde öğretmenlere baskı yapıldığı resmi belgelerle kanıtlanan, Atatürkçülüğü yok sayan kitap değerlendirme ölçütleriyle gündeme gelen TTK'de Hüseyin Çelik depremi yaşanıyor. Çelik, hazırladığı bir yazıyla, ders kitaplarının onay sürecinin kilit isimlerini görevden aldı. Bu çerçevede Öğretim Materyalleri Geliştirme Müdürü Muhittin Ay , Başmüdür Yardımcısı Selahattin Çamyar , Müdür Yardımcısı Ahmet Çetin ve Özel Kesim Kitap İnceleme Şube Müdürü Seyfettin Yılmaz görevlerinden alındı. Erdoğan'ın danışmanlığını yürüten Bekir Pınarbaşı ve Güler Kaplan Şahin de görev yaptıkları okullara geri gönderildi.

Cumhuriyet 'in edindiği bilgilere göre, yakın çalışma ekibi görevden alınan Erdoğan, görevden almalardan, operasyon tamamlandıktan sonra haberdar oldu. Operasyonda AKP iktidarıyla birlikte yıldızı parlayan kurul üyeleri Ahmet Ergün Bedük ve Abdulvahap Özpolat 'ın etkili oldukları öğrenildi.

Yeni belirlenen ders kitapları değerlendirme ölçütlerinde Atatürkçülük kazanımlarının göz ardı edildiğine ilişkin gazetemizde yer alan haberlerin ardından, yeni bir çalışma başlatan Erdoğan, ders kitaplarında Atatürkçülük ile ilgili hataların belirlenmesi ve düzeltilmesi amacıyla bir birim kuracağını açıklamıştı. Erdoğan'ın bu girişiminin, Hüseyin Çelik'e yakın bazı kurul üyelerini rahatsız ettiği öğrenildi. Erdoğan'ın, eski TTK Başkanı Ziya Selçuk döneminde hazırlanan yeni müfredattan rahatsızlık duyduğu, bu nedenle de Bakan Çelik ile arasının açıldığı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber