Bakanlar Kurulu terörü masaya yatırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu'nda terörü masaya yatırdı

Bakanlar Kurulu toplantısında son günlerde artan terör olayları da ele alındı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, terörle mücadele konusunda, hükümetin, güvenlik güçlerinin, başta TSK'nın büyük çabaları ve işbirliğinin olduğunu belirterek, ''Bu anlayış doğrultusunda terörle mücadelede etkinliğin artırılmasına ve kararlılığın sürdürülmesine yönelik her türlü ortak çaba ortaya konulacaktır'' dedi.

Şener, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi.

Terörle mücadele konusunun da toplantıda ele alındığını bildiren Şener, şunları söyledi:

''Son günlerde terör saldırıları artmıştır, bölücü terör örgütünün saldırıları artmıştır. Şehitlerimiz, yurdumuzun değişik yörelerinde yapılan törenlerle uğurlanmaktadır.

Geldiğimiz nokta itibariyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Terörün, günümüz dünyasında pek çok ülke açısından önemli bir sorun olduğunu görüyoruz.

Türkiye de uzunca bir süredir PKK terörünü yok etmek için uğraşmaktadır. Bu konuda, Hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin, başta TSK'nın büyük çabaları ve işbirliği vardır. Bu anlayış doğrultusunda terörle mücadelede etkinliğin artırılmasına ve kararlılığın sürdürülmesine yönelik her türlü ortak çaba ortaya konulacaktır.

Bugünkü toplantıda son gelişmelerle bağlantılı olarak İçişleri Bakanımız ve Dışişleri Bakanımız aynı şekilde değerlendirmelerde bulunmuşlardır.

Terörle bağlantılı konular işbirliğini gerektirmektedir. Ve bu konuda zaman zaman ilgili kurumlarla, zaman zaman görüşmeler yoluyla ortak tutumlar sergilenmektedir. Ve bu anlayış ve kararlılık Hükümetimizde mevcuttur. Yarın da Genelkurmay Başkanımız ile Sayın Başbakanımız bu konuları değerlendirmek üzere bir araya geleceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber