Erdoğan'dan Moldova'da FETÖ mesajı

Moldova'ya 19 yıl sonra cumhurbaşkanlığı düzeyinde ilk ziyarette bulunan Başkan Erdoğan: FETÖ ile mücadelede beklentimiz tereddütsüz destektir. Örgüt Moldova'da da aynı adımları atabilir

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Ekim 2018 07:05, Son Güncelleme : 18 Ekim 2018 06:40
Erdoğan'dan Moldova'da FETÖ mesajı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 19 yıl sonra cumhurbaşkanı düzeyinde Moldova'ya ilk resmi ziyareti gerçekleştirdi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ve eşi Galina Dodon Kişinev karşıladı. Erdoğan ve Dodon, burada eşleriyle birlikte kısa ve samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Dodon, ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından stratejik ortaklık açıklaması imza törenine katıldı. Burada özellikle FETÖ ile mücadele konusunda mesajlar veren Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den 19 yıldan sonra ilk ziyaret ve bu da benim için ayrı bir memnuniyet. Bugün önce ikili, sonra heyetler arası görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi etraflıca ele alma fırsatını bulduk. Moldova'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması bizim için çok önemli. Transdinyester İhtilafı'nın bu ilkeler çerçevesinde barışçıl yollarla çözülmesi konusundaki desteğimizin süreceğini burada da ifade ediyorum.

GAGAVUZ TÜRKLERİ MESAJI

Gagavuz Türklerinin yaşadığı Gagavuzya'nın Moldova ile ilişkilerimizde özel bir konumu vardır. Gagavuz Türklerini ilgilendiren yasal değişikliklerin bir an önce hayata geçirilmesini istediğimizi Dodon'la da görüştük.

Az önce imza attığımız stratejik ortaklık açıklaması yalnızca bir kağıt parçasından ibaret değildir, bu şekilde ilişkilerimiz sınıf atlayarak stratejik ortalık seviyesine çıkarılmıştır. Stratejik ortaklar birbirlerini tereddüt etmeden destekler. FETÖ ile ortak mücadelemizde Türk halkının Moldovalı dostlarından beklentisi, gereken desteği tereddütsüz şekilde gösterebilmesidir. Bu haklı mücadeleye kara çalmak isteyenleri, Türkiye-Moldova dostluğuna yakışacak şekilde hareket etmeye davet ediyorum.

HASAN AY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber