SP Milletvekili Cihangir İslam, CHP ile ortak önerge verdi

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, CHP'li 5 milletvekili ile birlikte önerge verdi. Önergenin gerekçesini okuma yetkisi CHP tarafından Cihangir İslam'a verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ekim 2018 09:21, Son Güncelleme : 18 Ekim 2018 09:25
SP Milletvekili Cihangir İslam, CHP ile ortak önerge verdi

Dün TBMM Genel Kurulunda, trafik cezalarını artıran kanun teklifi görüşüldü.

Polisliğe girişte aranan şartını düzenleyen ilk maddenin değişmesi için önerge verildi.

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, CHP milletvekilleri İslam Ali Öztunç, Ahmet Kaya, Orhan Sümer, Deniz Yavuzyılmaz ve Abdurrahman Tutdere verlen önerge şu şekildedir:

"Görüşülmekte olan 7 sıra sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 1'inci maddesinde geçen "erkek ve kadın" ibaresinin "erkek ile kadın" olarak değiştirilmesini arz ve teklif ederiz. 17/10/2018"

Bu önergenin gerekçesinin açıklanma yetkisi, teklifte 5 cHP'li vekilin ismi olmasına rağmen, SP milletvekili Cihangir İslam'a verildi.

Cihangir İslam TBMM kürsüsünde teklifle ilgili konuşmak yerine Boşnak lider Aliya İzzetbegoviç'ten pasajlar okuyarak Ak Parti milletvekillerini suçladı.

Ak Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, İslam konuşurken "Sayın Cihangir, bu ithamlarda bulunurken beni tanıyor musun, bana bunu söyle lütfen." şeklinde ısrar 5-6 kez soru sordu. Cihangir İslam bu soruya yanıt vermedi.

Konuşmasını tamamlayıp kürsüden inen İslam'a, milletvekilleri hangi konuda önerge vermiş olduğunu sordu. İslam, bu soruya 3 defa "İzzetbegoviç" olarak cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber