Randevudan kan almaya kadar birçok işlem insansız gerçekleştirilebilecek

Adana Şehir Hastanesi, Turkcell'in dijital altyapısı ile 'akıllı' hale geldi. Veri ve çağrı merkezinin bulunduğu hastanede, randevudan kan almaya kadar birçok işlem insansız gerçekleştirilebilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2018 09:45, Son Güncelleme : 19 Ekim 2018 10:11
Randevudan kan almaya kadar birçok işlem insansız gerçekleştirilebilecek

Geliştirdiği dijital servislerle dünyaya yazılım ihraç eden Turkcell, yeni yatırım alanı olarak belirlediği sağlık sektöründe de büyüyor. İlk olarak Yozgat Şehir Hastanesinin dijital dönüşümüne imza atan Turkcell, Adana Şehir Hastanesini buna ekledi. Rönesans Sağlık Yatırım ve Turkcell iş birliğiyle hayata geçirilen Adana Şehir Hastanesi, 1.550 yatak kapasitesinin yanı sıra sağlık alanında en ileri teknolojisiyle şimdiden dünyanın sayılı sağlık kampüsleri arasındaki yerini aldı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan "Burası 1.550 yataklı bir hastane. Haftalık 45 bin kişiye hizmet veriyor. Bu projelerden edindiğimiz tecrübeleri Eskişehir ve Elazığ Şehir Hastanesine de taşıyacağız. Bursa ve İkitelli Şehir Hastanesi için de görüşmeler sürüyor" dedi.

Erkan'ın verdiği bilgilere göre yerli yazılım kullanıldığını Adana Şehir Hastanesi, tam bir otomasyon ile yönetilecek. 200 PC, 170 tablet, 470 yazıcı, 910 barkod okuyucu, 87 kiosk, 174 LCD ekran ve 1084 bilgi erişim ekranı ile donatılan hastanede; randevudan kan almaya kadar birçok süreç insansız gerçekleştirilebilecek. Hasta, sıra numarasını, randevuyu ve laboratuvar sonuçlarını kiosklar üzerinden alacak. Aynı şekilde ekran üzerinden hangi doktora muyene olacağını görecek, sırasını bilecek. Çipli kimlik kartı ya da barkod üzerinden kan tahlili yaptırabilecek. Tahlil sonuçları çıktığında SMS gelecek. Hasta sağlığıyla ilgili tüm bilgiler, doğru ve eksiksiz bir şekilde kayıt altına alınarak doktorun ekranına düşecek.

Bebek kaçırma son bulacak

Hastanelerde yaşanan bebek kaçırma olaylarına karşı üst düzey güvenlik tedbirleri alındığını belirten Murat Erkan "Bu bağlamda Turkcell'in kendi HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) yazılımını oluşturmak için kod alımı yaptık. Maalesef böyle büyük hastanelerde bebek kaçırma ya da karıştırma olayları olabiliyor. Buna tolerans göstermeyeceğiz. Bu teknoloji ile bebek ve anne arasında sanal bir kordon bağı kuruyoruz. Bebek belirli bir alanın dışına çıkarsa hemen uyarı geliyor' dedi.

ÖMER TEMÜR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber