MHP, 1 günde Ak Parti'ye karşı 3 hamle yaptı

Bahçeli'nin resti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kabulüyle yerel seçimlerde ittifak olmayacağının açıklanmasının ertesinde, MHP bugün 3 hamle birde yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ekim 2018 17:30, Son Güncelleme : 24 Ekim 2018 17:40
MHP, 1 günde Ak Parti'ye karşı 3 hamle yaptı

Devlet Bahçeli, dün grup toplantısında yaptığı açıklamayla, yerel seçimlerde ittifak olmayacağını belirtmişti. Bahçeli daha sonra bu açıklamalarını "Cumhur ittifakı devam edecek ama yerel seçimlerde ittifak olmayacak" şeklinde düzeltmişti.

Bahçeli'nin bu açıklamasıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Yerel seçimlerde herkes kendi yoluna gidecek" demişti.

Erdoğan ayrıca, Öğrenci andına karşı açıklama yapan Bekir Bozdağ'a yapılan saldırılar için "Anayasa komisyonu Başkanımız, şuanda milletvekilimiz, yıllarca bakanlık yapmış bir arkadaşıma bu şekilde bir taraftan hakaret, tehdit savuracaksınız. Kusura bakmayın. Benim bakanım da hudai nabit birisi değil, onun da arkasıda tamamıyla bizler varız. Bakanımıza yönelik tehditi ve hakareti bir Genel Başkana yakıştıramadım. Bu çok çok üzücü. Buna yol arkadaşımı feda edemem. Bunu bilmeleri lazım." demişti.

Bugün MHP cephesinden, Ak Parti'yi zora sokacak 3 hamle geldi.

MHP ilk olarak sabah saatlerinde, Habertürk TV'ye, Ankara'da Gökçek'i aday göstereceğini bilgisini sızdırdı. Bu bilginin doğru olup olmadığına yönelik olarak henüz bir açıklama yapılmış değil. 24 saat boyunca twitterın başından kalkmayan Gökçek de bu konuda hala bir açıklama yapmadı.

MHP ikinci olarak İyi Parti'nin Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik Meclis araştırma komisyonu kurulmasını öngören teklfine CHP, HDP ile birlikte destek verdi. 4 partinin desteklediği önerghe saat 18:30'da görüşülecek.

MHP üçüncü olarak bugün TBMM'ye 4 ayrı kanun teklifi sundu. Bu kanun teklifleri, Kamuda kadro alamayan taşeron işçiler, 4/B'li, vekil, sözleşmeli, fahri ve geçici statüde çalışanların kadroya geçirilmesini öngörüyor.

Yaşanan süreç, siyaset koridorlarında, MHP'nin Ak Parti'yi sıkıştırması olarak görülüyor. Kulislerde, MHP'nin yerel seçimlerde İstanbul'da aday gösterilmemesi, Ankara ve İzmir'de Ak Parti adaylarına destek verilmesi yönündeki teklifine karşılık olarak Ak Parti'nin de MHP'li başkanlar tarafından yönetilen Adana, Mersin ve Manisa'da aday göstermemesi istediği iddia ediliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber