'Yıllık Program' ile 439 bin kişiye iş imkanı

Başta kadınlar, gençler ve engellilerin istihdamı teşvik edilecek. Esnek çalışma modeli uygulamaya konulacak. 439 bin kişiye de iş imkanı sağlanacak

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 29 Ekim 2018 09:20, Son Güncelleme : 29 Ekim 2018 09:35
'Yıllık Program' ile 439 bin kişiye iş imkanı

Milli istihdam seferberliği kapsamında 1,5 milyon kişi iş sahibi olurken, 2019 yılında istihdam piyasasına yönelik yeni adımlar atılacak. '2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre önümüzdeki yıl, istihdam artışının bir miktar hız keserek 439 bin kişi artacağı, işsizlik oranının ise yüzde 12,1'e yükseleceği öngörülüyor. İş gücüne katılma oranının yükselişini sürdürerek 2019 yılında 0,5 puan artışla yüzde 53,7'ye ulaşması bekleniyor. Bu kapsamda alınacak tedbirler ise şöyle:

¥ Başta kadın ve gençler olmak üzere tüm kesimler için nitelikli istihdam imkanları geliştirilmeye devam edilecek.

¥ Kreş ve gündüz bakımevlerinin desteklenmesi amacıyla özel sektöre yönelik teşvik uygulamaları hayata geçirilecek. Yerel yönetimlere ait kreşlerin yaygınlaştırılması sağlanacak.

¥ Sanayinin ihtiyaçlarını karşılama yönelik kurs ve programlar düzenlenecek.

¥ Esnek çalışma biçimlerinin uygulanmasına yönelik mevzuat çalışmaları tamamlanacak. Yarım çalışma ödeneğinin etkin şekilde uygulanması sağlanacak.

¥ Engellilerin meslek edinmesi amacıyla uzaktan eğitim programları geliştirilecek.

¥ Eğitim-İşgücü Veri Tabanı güncelleştirilecek.

¥ Özel politika gerektiren gruplardaki kişilere iş arama motivasyonu ve yöntem desteği vermek amacıyla iş kulüplerinin sayısı artırılacak.

¥ İş gücü piyasasında talep edilen temel beceriler ile gençlerin sahip olduğu yetkinlikler belirlenecek.

¥ Tamamlayıcı sağlık sigortacılığı teşvik edilecek.

¥ Çalışma gücünü ve meslekte kazanma gücünü kaybeden sigortalılar için mesleki rehabilitasyon uygulaması hayata geçirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber