Başkasına ait fotoğrafları kullanan İl Müdürüne ceza...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü, Ordu'yla ilgili tanıtım kitabında başkasına ait fotoğrafları izinsiz kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 8 ay denetim altında tutulma ve 41 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Ordu 1. Asliye Ceza Mahkemesinde, bir lisede İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Şenocak'ın kendisine ait fotoğrafları izinsiz olarak Ordu'yla ilgili bir tanıtım kitabında kullandığını iddia ettiği eski İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Günay'ın yargılanmasına devam edildi.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'nı ihlal ettiği iddia edilen sanık, duruşmada, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, şikayetçi Mehmet Şenocak'la aralarında samimiyet olduğunu, daha önce bir süre birlikte çalıştıklarını, fotoğrafları bu samimiyete dayanarak kullandığını savundu.

Günay'ı önce 1 yıl 8 ay hapis ve 41 bin YTL para cezasına çarptıran mahkeme heyeti, daha sonra hapis cezasını erteleyerek, Günay'ın 1 yıl 8 ay süreyle denetim altında tutulmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber