Acemi şoför operasyonunda bir doktor tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ACEMİ ŞOFÖR OPERASYONUNDA BİRİ DOKTOR 3 KİŞİ TUTUKLANDI

- BURSA'DA SÜRÜCÜ BELGESİ OLMADIĞI HALDE 117 KİŞİYE KAMYON EHLİYETİ İÇİN SAHTE BELGE DÜZENLEDİĞİ GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN 2 SÜRÜCÜ KURSU YETKİLİSİ VE BİR DOKTOR TUTUKLANDI

ORHAN AKIN

BURSA (İHA) - Bursa'da, sınava girmeden 117 kişiye kamyon ve TIR ehliyeti verdiği iddiasıyla gözaltına alınan 2 sürücü kursu yetkilisi ile bu kişilere kurula girmeden sağlık raporu düzenlediği iddia edilen bir doktor tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla 2 ila 3 bin YTL karşılığı sınava girmeden sahte belge düzenleyip kamyon ve TIR0 ehliyeti verdiği ileri sürülen sürücü kursu sahibi ve müdürü ile sağlık kuruluna girmeden rapor verdiği iddia edilen biri emekli 6 doktor gözaltına alındı.

İlkokulu mezunu dahi olmayan kişilere sahte diploma ve belgelerle kamyon ehliyeti düzenlendiğini belirlenen zanlıların 3-4 ay içinde 117 kişiye sahte belge ve raporlarla ehliyet verildiği anlaşıldı. Devleti 50 bin YTL zarar uğrattıkları iddia edilen sürücü kursu sahibi E.K (47), sürücü kursu müdürü İ.Ç. (39) ile doktor M.D. (38) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber