Abdüllatif Şener: 5 üniversiteden hocalık teklifi aldım

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

59. AK Parti Hükümeti'nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı yapan, ancak genel seçimlerde milletvekilliğine adaylığını koymayacağını açıklayan Abdüllatif Şener'e şimdiden 5 üniversiteden hocalık teklifi geldi.

Ankara Erken Başarı Koleji'nin mezuniyet törenine katılan Abdüllatif Şener, öğrencilerle sohbetinde 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde neden aday olmayacağı soruldu. Öğrencilerin bu sorusuna milletvekili olmayacağı açıklamasının ardından beş üniversiteden hocalık teklifi aldığını söyleyen Şener, bu kararda ailesinin ve yakın çevresinin etkili olduğunu söyledi. Şener, ''Ailem ve yakın çevrem artık yeter dedi. Ben de bunu dinledim. Üniversitelerden hocalık teklifi aldım.'' dedi.

Bir öğrencinin hangi üniversitede hocalık yapacaksınız sorusuna Şener, ''Ankara'da Atılım, TOBB ETÜ ve Gazi Üniversitelerinden İstanbul'da ise Bilgi ve Bahçeşehir Üniversitelerinden hocalık teklifi aldım. Düşünüp kararımı vereceğim.'' karşılığını verdi.

Öğrencilere uzun uzun konuşan Şener, siyaset tarzını şöyle özetledi: ''Boğaziçi'nde beni protesto eden öğrenciler için 'protesto etmek öğrencilerin hakkıdır' dedim. Şarabın tadını bilmem, ama muhabbetini bilirim dedim. Her ülke biraz komünisttir dedim. Bazı temel alanlarda siyaset tarzı oluşturdum. Artık milletvekili adayı olmuyorum diye imza attım. Üniversiteyi tercih ettim.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber