CHP'den ÖSS'nin kaldırılması vaadi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - CHP'nin gelecek hafta açıklanması beklenen seçim bildirgesinde, üç yeni bakanlık kurulması, ÖSS'nin kaldırılması, tarımda kullanılan mazotta ÖTV uygulanmaması, yoksul ailelere nakdi yardım ve yeşil kart uygulamasına son vererek nüfus cüzdanıyla sağlık hizmeti vaatleri yer alıyor.

CHP'de Genel Sekreter Önder Sav başkanlığındaki komisyon, seçim bildirgesiyle ilgili çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. DSP'lilerin de katkı verdiği bildirgenin gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

Bildirgedeki vaatler arasında, Esnaf ve KOBİ Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ve Yerel Yönetimler Bakanlığı adı altında üç yeni bakanlık kurulması yer alıyor.

"Sıfır açlık" hedefine vurgu yapan CHP, yoksul ailelere nakdi yardım, yeşil kart uygulamasına son verilerek nüfus cüzdanıyla sağlık hizmeti, tarımda kullanılan motorinde uygulanan ÖTV'nin kaldırılması, tarımsal ilaçlar ve gübrede yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 1'e indirilmesini vadediyor.

CHP'nin seçim vaatleri arasında, bölgesel teşvik uygulaması yerine sektörel teşvik uygulamasına geçilmesi, muhtarlar ve sanatçıların sigorta primlerini devletin ödemesi, Doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde kalkınmayı sağlamak için devlet yatırımlarına ağırlık verilmesi, ücretin üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik pirimi yükünün azaltılarak OECD ülkeleri düzeyine çekilmesi, memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı tanınması da yer alıyor.

ÖSS kaldırılacak

Seçim bildirgesinde eğitime yönelik olarak ortaya konulan hedefler arasında ÖSS'nin kaldırılması ve lisede mesleki teknik eğitime ağırlık verilmesi de bulunuyor.

Ayrıca üniversite öğrencilerine verilen kredilerin 250 YTL'ye yükseltilmesi, kredilerini ödemedikleri için haklarında işlem yapılanlara da bazı ödeme kolaylıkları getirilmesi de CHP'nin vaatleri arasında yer alıyor. Buna göre, kredi borcu olanların faizleri affedildikten sonra ana parayı taksitle ödeyebilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber