Bankalar, kart aidatından 975 trilyon kazanıyor! Halk, protesto için 2 gün hiç kart kullanmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, tüketicilere, bankaların yıllık kart ve banka işlem ücreti almasını protesto etmek için 21-22 Haziran 2007 günlerinde "kredi kartı kullanmama" çağrısında bulundu.

Bazı tüketici derneklerinin temsilcileri ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) binası önünde basın açıklaması yapan Çetin, kredi kartlarının iki gün boykot edilmesi çağrılarının tüketicilerden ciddi destek aldığını söyledi.

Bir kartın yıllık ortalama aidatının 25-30 YTL arasında olduğunu ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"Kart sayısı ise 32 milyon 500 bin civarındadır. Bankaların yıllık kart ücretinden haksız kazançları 975 milyon YTL'dir. Bankaların banka mevduat hesaplarından kestikleri yıllık işlem bedeli 50-60 YTL arasındadır. Bankalarda 80 milyonun üzerinde hesap bulunmaktadır. Bu kalemde de bankaların tüketiciden yasa dışı-zorla aldıkları para yaklaşık 5 milyar YTL'dir. Her yıl tüketiciler bankalara haksız ve zorla yaklaşık 6 milyar YTL ödemektedir."

Çetin, bankalardan yıllık kart ücretini geri talep eden tüketici sayısının ise yüzde 3-5 civarında olduğunu söyledi.

BDDK'nın bankaları bu haksız kazanç nedeniyle uyarması gerektiğini belirten Çetin, oysa BDDK'nın "ikinci bir bankalar birliği" gibi davrandığını savunarak, bu tutumu kınadıklarını söyledi.

Çetin, tüketicileri, 21-22 Haziran 2007 günlerinde kredi kartı kullanmamaya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber