Hükümet işçiye zam oranını açıkladı: Yüzde 5+4

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. İşte, hükümetin zam önerisi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Türk-İş yönetimi arasındaki kamuda çalışan 320 bini aşkın işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 3. turunda da anlaşma sağlanamadı.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen görüşmede, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç. hükümetin ilk altı ay için yüzde 4 ikinci altı ay içinde yüzde 4 zam teklif ettiği ancak kabul etmediklerini açıkladı.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, kamu toplu sözleşmeleriyle ilgili talepleri konusunda, ?Her sözleşme teklifinin mutlaka müzakere marjı vardır. O değerlendirmeler nihai sonuçta ortaya çıkar? dedi.

Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Başbakanlık Merkez Bina'da yaptıkları görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Salih Kılıç, görüşmede ücretler konusunda daha önce verilen teklifte nispi bir artışa gidildiğini, birinci 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 4 zam önerisi getirildiğini ifade etti.

Bugünkü şartlar içerisinde bu teklifler yeterli olmadığı için 19 Haziran'da tekrar bir araya geleceklerini belirten Kılıç, tarafların durumlarını değerlendireceğini, görüşmelere bu şekilde devam edileceğini kaydetti.

Kılıç, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, toplu sözleşmenin üçüncü ve dördüncü altı aylarındaki zam oranlarının, enflasyon hedeflerine göre belirleneceğini ifade etti.

Bakan Şahin'in Türk-İş'in teklifinin yüzde 30'luk artışa karşılık geldiği yönündeki açıklamaları hatırlatılarak, ?Sizin bir revizyonunuz var mı?? şeklinde soru yöneltilmesi üzerine Kılıç, ?Her sözleşme teklifinin mutlaka müzakere marjı vardır. O değerlendirmeler nihai sonuçta ortaya çıkar. Bu rakamları müzakere aşamasında telaffuz etmek stratejik açıdan uygun olmaz. Görüşmeler biteceği zaman zaten kanaatlerimizi söyleriz? diye konuştu.

Salih Kılıç, idari maddelerde de ücretlerin sonuçlanmasına göre hareket edileceğini bildirdi.

Görüşmenin ardından Türk-İş bünyesinde oluşturulan koordinasyon kuruluna bilgi vereceklerini belirten Kılıç, teklifi burada değerlendireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber