Polise 'şiddet eğitimi'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKAM) Müdürü Prof.Dr. Nurselen Toygar, Emniyet Genel Müdürlüğünün 11 ilde polislere "Aile içi şiddet" "Kadına yönelik şiddet", "Şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı" konularında eğitim programına başladığını bildirdi.

Prof. Dr. Toygar, bugüne kadar Türkiye'de kadına uygulanan şiddet, töre ve namus cinayetlerinin sağlıklı şekilde kayıt altına alınamadığını, bu nedenle de veri tabanı oluşturulamadığını belirtti.

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün desteğiyle Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığının İstanbul, Adana, Samsun ve Bursa'da dörder gün süren eğitim seminerlerine başladığını kaydeden Prof.Dr. Toygar, seminerin İzmir, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Ankara, Antalya ve Van'da da verileceğini söyledi.

Prof. Dr. Toygar, polislerin "Aile içi şiddet", "Kadına yönelik şiddet", "Karakolda yapılacak adli işlemler, izlenecek yol", "Şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı", "Toplumsal cinsiyet eşitliği", "İletişim", ve "Öğretme teknikleri" konularında eğitim alacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber