Uzan'ın 'uçuk' vaadini, MHP de CHP de sahiplendi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Haziran 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzan vaadleri paylaşılamıyor!

Genç Parti'nin TV'lerdeki maç yayınlarına giren 'Mazot 1 YTL olacak' sloganını CHP de sahiplendi. CHP, ÖTV'yi kaldırarak mazot fiyatını 1 YTL 25 kuruşa indirmeyi vaat ediyor

Seçim bildirgesine son şeklini veren CHP'den çiftçiye 4 temel vaat var. CHP'nin köylerde anlatacakları vaatleri Muğla Milletvekili Prof. Gürol Ergin sıraladı.

AKP hükümetinin tarımı ve çiftçiyi desteklemediğini iddia eden CHP Muğla Milletvekili ve Gürol Ergin, ?GSMH'da yüzde 1 olan tarıma desteği yüzde 2'ye çıkaracağız. Böylece devletin tarım sektörüne olan desteği 5.2 katrilyondan 11.5 katrliyona çıkmış olacak. Bu da çiftçimizin yüzünün gülmesini sağlayacak? dedi.

Ergin, CHP'nin seçim bildirgesinde yer alan diğer vaatleri ise şöyle sıraladı: ?Mazotta ÖTV kaldırılacak. Bugünün fiyatları ile ÖTV tutarı yaklaşık 850 kuruş tutuyor. ÖTV'nin kaldırılmasıyla mazotun fiyatı da bugünkü kura göre 1 YTL 25 kuruş olacak. Gübre , tohum, elektrik ve zirai ilaçlardaki KDV'de yüzde 1'e indirilecek.?

Tarıma destek

Ergin, Tarım Satış kooperatifleri birliklerine kamudan destek yapılamaz maddesinin kaldırılacağını, böylece Tariş ve Fiskobirlik ile ilgili geçmişte yaşanan sıkıntıların önüne geçileceğini de söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber