Memurlar toplu sözleşme istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikası konfederasyonları, toplu görüşme tutanağına şerh koyarak, görüşmelerin 'toplu sözleşme' şeklinde yapılmasını talep ettiler

Memur konfederasyonları ile hükümet arasında yürütülen toplu görüşme süreci, Yüksek İdari Kurul Toplantısı'yla başladı. Başbakanlık'ta gerçekleştirilen toplantıya, kamu kesimi temsilcileriyle Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen heyetleri katıldılar. Memur konfederasyonu heyetleri, toplu görüşme gündeminin yalnızca mali konularla sınırlı tutulmasına karşı çıkarak, görüşmelerin toplu sözleşme şeklinde yapılması talebiyle, toplantı tutanağına şerh koydular.

Toplantıda, ekonomik, sosyal ve özlük hakları konusundaki taleplerini ortaya koyan konfederasyon heyetleri, öncelikli olarak memurların toplu sözleşme ve grev hakkı bulunduğunu savunarak, bu hakkın görüşmelerde esas alınmasını talep ettiler.

"Görüşmelerin toplu sözleşme biçiminde yapılmasının bir zorunluluk olduğunu" belirten KESK yetkilileri, hükümetin konfederasyonları toplu sözleşmeye davet etmesini beklediklerini ifade etti. KESK heyeti, aksi halde "oyalanmayı reddederek toplu görüşmelere katılmayabileceklerini" bildirdi.

Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen temsilcileri, toplu görüşme gündeminin yalnızca mali konularla sınırlı tutulması nedeni ve toplu sözleşme talebiyle tutanağa şerh koydular. KESK heyeti, şerhine, "Devletin mali imkanları çerçevesinde toplu görüşme yapılamayacağı ve bu yılki görüşmelerin mutlaka 'toplu sözleşme' düzeninde yürütülmesi gerektiği" açıklamasını koydu. Türkiye Kamu-Sen heyeti ise gündemde yer almasını istediği talepleri tutanağa ek olarak sundu. Taraflarca imzalanan tutanak, Kamu İşveren Kurulu'na sunulacak. Kurul, yapacağı değerlendirmenin ardından, yetkili konfederasyon ve sendikaları 1 Eylül'de görüşmeye davet edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber