ÖSS sahtekarları bir bir yakalanıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Haziran 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS sahtekarları bir bir yakalanıyor

Gaziantep'te, ÖSS sınavına başkasının yerine girdiği tespit edilen 1 kişi göz altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Şahinbey İlçesi Hatice Büyükbeşe İlköğretim Okulu'nda başkasının yerine sınava girdiği belirlenen bir kişi, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenilen şahsın sorgusunun, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sürdürüldüğü bildirilirken, polis suçun organize olup olmadığını araştırıyor.

-HATAY-

Hatay'da, başkalarının yerine sahte kimlikle Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girdikleri iddia edilen 9 kişi ile olayı organize eden 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkez ilçe Antakya ile İskenderun ilçesinde sınava girenler arasında yapılan incelemede, kimlik bilgileri tutmayan ve başkasının yerine sahte kimlikle sınava girdikleri öne sürülen M.H.A. (22), H.K. (27), N.İ. (23), H.İ. (23), Ş.B. (22), M.Y. (22), A.Ö. (27), N.K. (26) ve E.K. (29) gözaltına alındı.

Bin YTL karşılığında başkalarının yerine sınava girdiklerini söyleyen bu kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda, olayı organize ettikleri iddiasıyla İ.D. (31), H.G. (27) ve M.H.G. (49) de yakalandı.

Zanlıların, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

-ŞANLIURFA-

Bu arada, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, ÖSS'de sahtekarlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 17'ye yükseldi.

Alınan bilgiye göre, Birecik'te sınava girenler arasında yapılan incelemede ''başkasının yerine sahte kimlikle veya cep telefonuyla sınava girdikleri'' iddiasıyla yakalanan 15 kişinin ardından, ''adayların bu şekilde sınava girmelerine yardımcı oldukları'' iddiasıyla 2 öğretmenin gözaltına alındığı bildirildi.

ZAMAN

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, ÖSS sınavında sahtekarlık yapan 17 kişilik bir şebeke ortaya çıkarıldı.

Sınav öncesinde yapılan ihbarları değerlendiren Şanlıurfa Oraganize Suçlar ve Kaçakçılık Büro Amirliği ile Birecik Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yüzüncüyıl İlköğretim Okulu ve Atatürk Lisesi'ne ortaklaşa operasyon düzenledi.

Başkasının yerine imtihana giren, sınavda cep telefonuyla ve çeşitli iletişim araçlarıyla kopya çeken ve buna göz yuman aralarında öğretmenlerin de bulunduğu toplam 17 kişi gözaltına alındı.

Şahısların sorgusu Birecik Emniyet Müdürlüğü Fırat İlçe Merkez Karakolu'nda sürüyor.

Çetenin başı olduğu öne sürülen kişinin, lüks arabasına da el konuldu.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.


Hatay'da ÖSS sahtekarlığı: 12 gözaltı

Hatay/Şanlıurfa - Hatay'da, başkalarının yerine sahte kimlikle Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girdikleri iddia edilen 9 kişi ile olayı organize eden 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkez ilçe Antakya ile İskenderun İlçesi'nde sınava girenler arasında yapılan incelemede, kimlik bilgileri tutmayan ve başkasının yerine sahte kimlikle sınava girdikleri öne sürülen M.H.A. (22), H.K. (27), N.İ. (23), H.İ. (23), Ş.B. (22), M.Y. (22), A.Ö. (27), N.K. (26) ve E.K. (29) gözaltına alındı.

1000 YTL karşılığında başkalarının yerine sınava girdiklerini söyleyen bu kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda, olayı organize ettikleri iddiasıyla İ.D. (31), H.G. (27) ve M.H.G. (49) de yakalandı.

Zanlıların, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Şanlıurfa'da gözaltındakilerin sayısı 17'ye yükseldi

Bu arada, Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, ÖSS'de sahtekarlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 17'ye yükseldi.

Alınan bilgiye göre, Birecik'te sınava girenler arasında yapılan incelemede "başkasının yerine sahte kimlikle veya cep telefonuyla sınava girdikleri" iddiasıyla yakalanan 15 kişinin ardından, "adayların bu şekilde sınava girmelerine yardımcı oldukları" iddiasıyla 2 öğretmenin gözaltına alındığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı


Cep telefonuyla kopya çekmek isterken yakalandılar

Diyarbakır'da, ÖSS'de cep telefonlarıyla kopya çekmek isteyen 10 öğrenci yakalandı.

Sınav başlamadan önce üzerleri aranarak sınavların yapılacağı okullara giren öğrencilerden bazıları, yasak olmasına rağmen cep telefonlarını sınava sokmayı başardı.

Değişik okullarda sınav sırasında cep telefonuyla kopya çekmek isteyen 10 öğrenci sınav görevlileri tarafından fark edilerek sınav kağıtlarına el konuldu. Görevliler, kopya çekmek isterken yakalanan öğrenciler hakkında gerekli yasal işlemleri başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber