Memurun Sevk Kağıdı Sorunu Gene Çözümsüz (8)

Memurun bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin, hasta sevk kağıdı olmaksızın, sağlık karnesi ile tedavi olmasına imkan sağlayacak düzenleme çok basit bir mevzuat düzenlemesidir. Yapılacak bu düzenlemenin Devlete hiçbir maliyeti olmadığı gibi, zamandan tasarruf edileceği için de, hizmetin kalitesi artacaktır. Memurlar.net olarak, bir çok defa gündeme getirmiş olduğumuz bu sorunu, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına, sevksiz, tüm hastanelere gidişinin sağlandığı bugünler de bir kez daha hatırlatıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Haziran 2007 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığınca çıkarılan tedavi yardımı uygulama tebliği 15/06/2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Sözkonusu bu tebliğ aktif olarak çalışan memurları ve yeşil kartlıları kapsamaktadır. Bu tebliğin "Sevk işlemleri" bölümü şu şekildedir:

"Aile hekimliği uygulaması bulunmayan illerde, aktif çalışanlar, kurumu tarafından yeterli sayıda nüshalı hasta muayene istek formu ile var ise kurum tabibine gönderilecek, kurum tabibinin gerekli görmesi halinde ikinci veya üçüncü basamak sağlık kurumuna sevk edilebilecektir. Kurum tabibi bulunmadığı takdirde aktif çalışanlar, kurumu tarafından düzenlenen muayene istek formu ile belediye sınırları ve mücavir alan içinde bulunan birinci, ikinci veya üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşuna doğrudan başvurabilirler. Kurum hekimliği veya diğer birinci basamak sağlık kuruluşundan ikinci veya üçüncü basamak sağlık kurumlarına yapılacak sevk işlemlerinde hastane ve hekim adı belirtilmez.

Memurun bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri, kurum hekimliğine veya belediye sınırları ve mücavir alan içerisindeki birinci, ikinci veya üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına kurumu tarafından düzenlenen muayene istek formu ile birlikte doğrudan veya sevkli olarak başvurabilirler."

Tüm diğer vatandaşlara, sevksiz olarak tüm hastanelerden, sağlık karnesi ile hizmet alabildiklerinin sağlandığı bugünler de memurlara da bu kolaylığın sağlanmasını gerekmektedir.

Memurlar.net'in 2004 yılından bu yana daha önce 7 (yedi) defa ele aldığı bu konuya dair haberlere ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber