ÖDP'nin baş örtülü adayı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) baş örtülü Zonguldak milletvekili adayı Döndü Altay, seçim çalışmalarına başladı. Döndü Altay, ?Kapanmak insanların kendi tercihidir. Eğer seçilir ve TBMM'ye girersem başımı açarım'' dedi.

TBMM'ye 22 Temmuz seçimlerinde 5 milletvekili gönderecek olan Zonguldak'ta, ÖDP 4'üncü sıra milletvekili adaylığına Döndü Altay'ı gösterdi. ÖDP Merkez İlçe Başkanı Musa Altay'ın eşi olan Döndü Altay, seçim çalışmalarına evinin bulunduğu Karaelmas Mahallesi'nden başlayarak partisi için oy istedi. Altay, türbanlı olmasının ÖDP'de anlayışla karşılandığını belirterek, şöyle dedi:

?Ben köyde doğdum ve büyüdüm. Köyümde herkes kapalıydı. Evlenip Zonguldak'a geldiğimde de başörtülüydüm. Eşim ?İster açıl, ister kapan' diyerek kararı bana bıraktı. Bende bir dönem açıldım. Sonra Kuran öğrenmeye başladım ve içimden gelerek kapanmaya yeniden karar verdim. Özgürlüklere ve dayanışmaya inanan bir parti olduğu için ÖDP'yi seçtim. Aday olduğumda yadırgayanlar bile oldu. Ancak, anlayışla karşılayanlar çoğunlukta. Kapanmak insanların kendi tercihidir. Eğer seçilir ve TBMM'ye girersem açılırım.'' ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu da, milletvekili adayı Döndü Altay'ın başörtüsünü siyasi simge olarak kullanmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

?Adayımızın taktığı annelerimizin de kullandığı başörtüsüdür, türban değildir. Kendini öyle rahat hissettiği için takıyor. Siyasi bir simge olarak kullanmıyor. Biz özgürlükleri savunan bir partiyiz. İnsanların giyim tarzı bizi fazla ilgilendirmiyor. Bizim için önemli olan insanların fikirleridir. Başı açık olan bir kadın, insan sevgisinden yoksun olabilir. ABD'nin Dışişleri Bakanı Condollezza Ricce'in başı açık ama Irak'ta katliam yapıyor. İnsanların başının açık ya da kapalı olması partimizin siyaset anlayışıyla ilintili değildir. Ancak kamusal alandaki kurallar herkes için geçerlidir. Biz parti olarak adayımızın destekçisiyiz. Adayımız milletvekili olup TBMM'ye girdiği zaman oranın kurallarına uygun davranacaktır.'' ÖDP eski Genel Başkanı ve İstanbul bağımsız milletvekili adayı Ufuk Uras, geçtiğimiz hafta aralarında Döndü Altay'ın da bulunduğu milletvekili adaylarını tanıtmıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber