Hani talepler ilk başvuru yerinde çözülecekti?

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Genelgeye uymayarak bir sendikanın başvurusuna "Git şu kuruma başvur" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Kasım 2018 14:03, Son Güncelleme : 25 Kasım 2018 17:42
Hani talepler ilk başvuru yerinde çözülecekti?

Cumhurbaşkanlığı 12 Ekim 2018 tarihinde yayımladığı Genelgeyle, kamu kurumlarına yapılan başvuruların ilk başvuru yerinde çözülmesini istemişti. Tıklayınız.

Genelgede bu husus tam olarak şu şekilde yer almıştı:

"Bu itibarla; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurularda, talebin sonuçlandırılması başka bir idari makamın görev alanında kalsa dahi, başvurular anında incelenerek takip edilecek, talebin ilk başvuru yerinde neticelendirilmesine özen gösterilecek, başvuru sahibine yapılan işlemler hakkında gecikmeksizin nihai ve kesin bilgi verilecek, başvuruların süratli ve doğru sonuçlandırılması amacıyla gerekli tüm tedbirler alınacaktır."

Yani bu Genelgeye göre, talep, başka bir idari makamın görev alanında kalsa dahi, ilk başvuru yer sonuçlandırmalıdır.

Ama alt yapısı hazırlanmadan yürürlüğe konulan bu Genelgenin uygulanabilirliği çok zordur hatta uygulanabilirliği bulunmamaktadır desek daha doğru olur. Zaten Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı tarafından verilen bir cevabi yazıda da Genelgeye uyulmamıştır. Türk Eğitim Sen'in bir yazısıyla ilgili olarak, yazıyı Adalet Bakanlığına yönlendirmek yerine, sendikaya "Git Adalet bakanlığına başvur" demiştir.

Yaşanan bu durum, yayımlanan 2018/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin, daha geniş bir perspektifte ele alınarak yeniden düzenlenmesini gerekli kılmaktadır. 2018/13 sayılı genelge yerine, her kamu kurumunun, Enerji Bakanlığının geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe koyduğu türden (tıklayın) tek tek tüm işlemlerini çıkarmaları, bu işlemlere bir süre tayin etmeleri ve elektronik alt yapı kurularak, başka bir idari makama sevk edilen yazıların elektronik ortamda diğer kurumlara sevk edilmesinin sağlanması, daha yerinde bir talimat olacaktır.

İŞTE CUMHURBAŞKANLIĞININ SENDİKAYA VERDİĞİ CEVAP

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber