'The Millions' çetesinden 20 milyon liralık vurgun

'Ortadaki adam' (Man in the middle) yöntemiyle şirketleri 20 milyon lira dolandıran 'The Millions' çetesi İstanbul'da düzenlenen iki operasyonla çökertildi. İlk operasyonda yakalanmayan Nijerya uyruklu çete üyelerinin küfürler yağdırarak "Aman Tanrım" ve "Burada bekliyoruz" diyen bir video çektiği öğrenildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 27 Kasım 2018 07:45, Son Güncelleme : 27 Kasım 2018 08:17
'The Millions' çetesinden 20 milyon liralık vurgun

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, liderliğini Nijerya uyruklu kişilerin yaptığı 'The Millions' çetesine yönelik peş peşe operasyon düzenledi.

Habertürk muhabiri Nihat Uludağ'ın haberine göre, yöneticiliğini Nijerya uyruklu 16 kişinin yürüttüğü 30 üyesi tespit edilen 'The Millions' çetesine düzenlenen ilk operasyonda 7'si Nijerya uyruklu 20 kişi gözaltına alındı.

İkinci dalga operasyonda da çete liderleri arasında bulunan Nijerya uyruklu 5 kişi daha yakalandı. İki operasyonda 12'si Nijerya uyruklu 17 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Nijerya uyruklu 4 çete üyesinin yakalanması için çalışmalara devam ediyor.

"BURADA BEKLİYORUZ" DİYEREK VİDEO ÇEKMİŞLER

The Millions çetesine düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınan Nijerya uyruklu 5 çete üyesinin dijital verilerinden ilginç bir video ele geçirildi.

İlk operasyonda yakalanan arkadaşlarının haberlerini kayda alan çete üyelerinin İngilizce küfürler yağdırarak, "Aman Tanrım" ve "Burada bekliyoruz" diyerek video çektikleri ve bunu da yurt dışındaki çete liderine gönderdikleri tespit edildi.

20 MİLYON LİRALIK VURGUN

The Millions çetesinin, uluslararası şirketlerin mail hesaplarını ele geçirerek, 'ortadaki adam' (Man in the Middle) yöntemiyle paraların kendi hesaplarına yatırılmasını sağladıkları belirtildi. Çetenin bu yöntemle Türkiye, Avrupa ülkeleri ve ABD'de 20 milyon liralık haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

ORTADAKİ ADAM YÖNTEMİ NEDİR?

Şirketlerin mail hesabını ele geçiren çete üyeleri, daha sonra sanki alacaklı firmaymış gibi karşı firmaya mail atıyor. Borçlu olan firmaya kendi hesap numarasını veren çete üyeleri, şirketler arasındaki ödemeleri kendi hesap numaralarına yaptırıyorlar. Firmalar parayı başka bir hesaba yatırdığını anladıklarında çoktan dolandırılmış oluyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber