Prostata botokslu çözüm

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastalıkta devrim niteliğinde bir buluş gerçekleşti.

50 yaş ve üzeri erkeklerin en sık karşılaştığı prostat hastalığına devrim niteliğinde bir buluş gerçekleşti.

İyi huylu prostat büyümesi 50 yaş üzeri erkeklerin en sık karşılaştığı sağlık problemlerinden biridir. İdrar yapma güçlüğü, kesik kesik idrara çıkma, sık tuvalete gitme ihtiyacı, gece sık tuvalete kalkma, mesaneyi tam boşaltamama gibi belirtilerle hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen bu sorunun çözümünde bir devrim yaşanıyor.

Son yıllarda adından çok sık söz edilen ve kırışıklık düşmanı olarak bilinen botoks artık iyi huylu prostat büyümelerinde de kullanılabilecek. Bugüne kadar ilaç, lazer veya cerrahi girişimlerle tedavi edilen prostat büyümesi yeni bir araştırmaya göre botoks'a cevap veriyor.

İyi huylu prostat büyümesi olan 37 erkek üzerinde yapılan çalışma, prostatlarına direkt olarak botoks enjekte edilen hastaların yüzde 30'unda belirtilerin hafiflediğini, bu hastaların prostatlarında yüzde 15'e yakın bir küçülme oluştuğunu gösterdi.

Araştırmacılar botoksun prostat bezi içindeki sinirleri gevşeterek ve prostat hücrelerinde kontrollü bir hücre ölümü başlatarak bu etkiyi gösterdiğini belirtiyorlar. Öyle görülüyor ki botoks sadece kırışıklıklara değil erkeklerin sık karşılaştığı prostat sorunlarına da yararlı!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber